Skip Navigation Links

İskenderun Halkını Çok Seviyordu

Şoförü tarafından boğazı kesilerek öldürülen Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Prof. Dr. Luigi Padovese için dün İskenderun Katolik Kilisesi'nde

Kültür Sanat   A+a-

Şoförü tarafından boğazı kesilerek öldürülen Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Prof. Dr. Luigi Padovese için dün İskenderun Katolik Kilisesi’nde cenaze töreni düzenlendi.

 Düzenlenen törene Hatay Milletvekili Aziz Yazar, Vatikan Ankara Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello, İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Başdanışmaı Alessandro Azzoni, İzmir Katolik Başpsikpoposu Rugerro Franceshini, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, MKÜ Rektörü Şerefettin Canda, Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İskenderun Kaymakamı Cemil Aksak, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden 40’a yakın Hıristiyan din adamı diğer bazı protokol mensupları ile vatandaşlar katıldılar.

Düzenlenen törende, Hatay Milletvekili Aziz Yazar, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ile İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu yaptıkları kısa konuşmalarda olaydan duydukları derin üzüntüyü ifade edip tüm Hıristiyan âlemine başsağlığı dileklerini ilettiler. Tören sonunda Padovese’nin cenazesi eller üstünde, beyaz karanfiller ve alkışlarla cenaze aracına kondu.
Vahşi bir cinayete kurban giden Episkopos Padovese için kilise bahçesinde bir de anı defteri açıldı. Kiliseye gelen konuklardan bazıları tören öncesi ve sonrası açılan anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdılar.
Kilise bahçesinin içi ise ilçemizden, ilimizden diğer illerden ve ülke dışından gelen çelenklerle doldu. Cenaze törenine yerel ve genel medya temsilcilerinin ilgi gösterdiği bazı ajansların ise canlı yayın araçlarıyla ara-ara töreni canlı yayınladıkları görüldü.

Buradaki Cenaze Töreninden sonra, karayolu ile Antalya’ya götürülen Padovese’nin cenazesi yarın toprağa verilmek üzere İtalya’ya gönderilecek. İskenderun’daki ayinde Papa 16'ncı Benedict'in mesajı da okundu. Papa mesajında, Padovese'nin öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü ifade etti.
İskenderun Katolik Kilisesi’ndeki ayini, Vatikan’ın Ankara Büyükelçisi Piskopos Antonio Lucibello yönetti. Büyükelçi Lucibello; “Piskoposluk görevini devraldığın gün yaşadığımız sevinci paylaştığımız bu mekânda, bu katedralde, hepimiz şimdi senin etrafında tekrar toplanmış olarak bulunuyoruz. Ona sadık bir şekilde hizmet edenleri mükâfatlandıran göklerdeki babamızın kollarına seni son yolculuğuna uğurlayacağız. İnsani bakımdan çok acı verici olan bu anımızı, dirilişten güç aldığımız bir iman şahitliğine dönüşür” diye konuştu.

İskenderun Halkını Çok Seviyordu
İzmir Katolik Kilisesi Başpiskoposu Ruggero Franceschini de Luigi Padovese'nin vahşice ölümünün trajik haberinin kendilerini dehşetler içinde bıraktığını ifade ederek; “Kendisi tarafından çok sevilen bu topraklar, bir kez daha şehitlik toprağı olarak doğrulanacaktır. Bu topraklardan daha çok, buranın halkını seviyordu. Daha ölmeden bir kaç gün öncesinde dini azınlıklar hakkında konuşmak için işbirliği ruhuyla yerel otoriterlerle görüşmeler gerçekleştirmiş ve herkesin yararı için kat edilebilecek doğru yolları bulmaya çalışmıştı” dedi.
Franceschini, Luigi Padovese’nin din ayırımı yapmadan, gıda yardımları yaptığını, Müslüman olanlara da iş imkânı sağladığını ve yanında çalıştırdığını, İslam kültürüne duyduğu sempatiyi zaman-zaman Müftü ile paylaştığı gibi birçok özelliklerinin bulunduğuna dikkat çekti.

Orta Doğu Topraklarının Sükûneti İçin Dua Edin
Ruggero Franceschini, kilisede bulunan dindaşlarına da seslenerek şu çağrıda bulundu: “Cesaretinizi hiçbir zaman kaybetmeyin, neşeli olun, imanınızı kaybetmeden zor anlarda ve denemelerde havariler gibi yaşamaya hazırlıklı olun. Öyle ki, sevincimizin temeli olan Rab, bizim ümit kaynağımız olsun. Ne monsenyör Luigi’yi öldüren eller ne de onun yüksek kişiliğini karalamak isteyen sesler, kısacası hiçbir kimse bizim bu ışığımızı söndüremeyecektir. Özellikle bu Ortadoğu topraklarının sükûneti, kalplerin barış yolunu tekrar bulması ve herkesin iyiliği için yapılan karşılıklı dayanışmanın uyumu için onun ile birlikte dua etmeye devam edeceğiz.”
Papa 16cı Benedict’in Mesajı
Düzenlenen törende ayrıca Papa 16'ncı Benedict'in mesajı okundu. Papa mesajında, Luigi Padovese’nin öldürülmesinden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek, dayanışma içerisinde varlıklarını sürdürme tavsiyelerinde bulundu.
Luigi Padovese'nin cenazesi, kilisede yapılan ayinin ardından karayoluyla Antalya’ya gönderildi, Cenaze bugün buradan havayoluyla toprağa verilmek üzere İtalya’nın Milano kentine nakledilecek.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet