Skip Navigation Links

Tek Amacımız İşçimizin Refahı

İskenderunlu Gazetecilerden Çelik İş’e Ziyaret

Tek Amacımız İşçimizin Refahı

Gündem   A+a-

İGC Başkanı Veysel Cıncık, Çelik İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile Genel Mali Sekreteri Bayram Altun’a kendilerini Ankara’da 3 gün boyunca ağırlamaları, gösterdikleri misafirperverlik nedeniyle birer plaket verdi.
 
İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysel Cıncık ile İskenderunlu Gazeteciler, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci ile Genel Mali Sekreteri Bayram Altun’a  nezaket ziyaretinde bulundular.
İGC Başkanı Veysel Cıncık, bir süre önce Genel Başkanlığa seçilen Yunus Değirmenci’yi kutlayarak, başarılar diledi.  
Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci de, İskenderunlu gazetecileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Değirmenci, yaptıkları çalışmaları da anlattı. Tüm amaçlarının sendikaya bağlı işçilerin daha iyi yaşam şartlarına sahip olmasını sağlamak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
“Sendikamızın amaç ve ilkelerinde de yer aldığı gibi bizler işçilerimizin ve emekçilerimizin bugün ve gelecekte insanca, daha iyi koşullarda çalışıp yaşayabilmeleri için uğraş vererek üyelerimize işyerlerinde ve hayatın her alanında örgütlü gücün ve ortak mücadelenin önemini anlatıyoruz.
17 Kasım 1965 tarihinde kurulan Çelik-İş Sendikası, 51 yıldır her türlü haksızlığa karşı ayakta duran, işçilerin ekonomik, sosyal hak ve çıkarlarının korunması ve geliştirilmesi için yine işçiler tarafından kurulan anayasal ve yasal bir kuruluş olarak her daim “İşyeri varsa işçi var” ilkesiyle hareket etmektedir.
 “Emek En Yüce Değer” anlayışıyla başladığımız bu yolda, imzaladığımız örnek sözleşmelerle de metal iş kolunun sigortası konumuna gelerek, bu sektörde emeğin ve emekçinin teminatı olduk. Sendikamız tek başına değil, bugün bünyesinde on binlerce emekçiyle aynı yolda yürüyen, Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından biri olan Hak-İş Konfederasyonu bünyesinde yer alarak gücüne güç katmaktadır. Çelik-İş Sendikası bunun yanı sıra Avrupa Endüstriyel Sendikalar Birliği(European Trade Union) ve Dünya Endüstriyel Sendikalar Birliği’ne de (IndustriALL Global Union) üyedir.
Sendikamızın bağlı bulunduğu Hak-İş Konfederasyonu, her alanda kendini ispat etmiş ve istikrarlı çizgisinden hiçbir zaman ödün vermeyerek Türk Sendikacılık hayatına adını kalın harflerle yazdırmıştır. Konfederasyonumuz, hayata geçirdiği projelerle Türkiye’nin gelişmesi yönündeki dönüşüm sürecine katkısını sürdürmektedir.
Ben de Hak-İş’in mutfağında yetişen ve Hak-İş ilkeleriyle büyüyen bir sendikacı olarak bu ailenin üyesi olmanın haklı gururunu yaşıyorum.
Gazeteciler bize işçi haklarını savunmamızda yardımcı olmuşlardır. Bizim sesimizi duyurmuşlardır. İskenderunlu Gazetecilere de bu nedenle teşekkür ediyorum.”
YUNUS DEĞİRMENCİ KİMDİR?
Yunus Değirmenci 1962 yılında Kayseri’nin Develi ilçesine bağlı Soysallı Köyü’nde doğmuştur.
İlkokula Soysallı, ortaokul ve lise eğitimine Develi’de devam eden Değirmenci, Endüstri Meslek Lisesi torna tesviye bölümünden mezun olmuştur.
1982 yılında askerliğini tamamlayan Değirmenci, 1984 yılı Aralık ayında Kayseri Taksan Takım Tezgâhlar Sanayi A.Ş. iş yerinde tornacı olarak işe başlamıştır. 1987 yılı Ekim ayında çalıştığı iş yerinde yapılan temsilci seçimlerinde Hak-İş’e bağlı Özdemir-İş Sendikası’nı temsilen iş yeri baştemsilcisi seçilmiştir. 1988 yılının Temmuz ayında Özdemir-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanlığı’nı kurarak şube başkanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yıl Aralık ayında yapılan şube kongresinde şube başkanlığına seçilmiştir.
1991 yılında bağımsız Çelik-İş Sendikası ile Hak-İş’e bağlı Özdemir Sendikası’nın birleşerek Özçelik-İş Sendikası oluşmuştur, oluşan bu yeni sendikanın Kayseri Şube Başkanlığı’na devam etmiştir. Daha sonra adı Çelik-İş olarak değiştirilen mevcut sendikamızın şube başkanlığını sürdürürken, Hak-İş Konfederasyonu’nun da il başkanlığını uzun yıllar yapmıştır.
2010 yılından itibaren bir dönem Ak Parti Kayseri İl Yönetim Kurulu Üyeliği de yapan Değirmenci, sendikamızın 2012 yılı Eylül ayında yapılan Olağanüstü Genel Kurulu’nda Genel Sekreterliğe seçilmiştir. 2016 yılı Ağustos ayının başından itibaren sendikamızın Genel Başkanlık görevine getirilen Yunus Değirmenci evli ve 3 çocuk babasıdır.
BAYRAM ALTUN’A ZİYARET
İGC Başkanı Veysel Cıncık ile İskenderunlu Gazeteciler, yaşamının büyük bölümünü sendikacılıkla geçiren Çelik İş Sendikası Genel  Mali Sekreteri Bayram Altun’u da ziyaret ettiler.
İGC Başkanı Cıncık, Bayram Altun’un sendikanın çok önemli bir yöneticisi olduğunu. Sendikacılıkla ilgili her konuda bilgi sahibi olarak  çalıştığını, 40 yıl İskenderun Çelik İş de görev yaptıktan sonra Ankara’da işine devam ettiğini belirtti. Cıncık, İskenderunlu Gazetecileri Ankara’da Çelik İş adına ağırlaması nedeniyle Bayram Altun’a teşekkür etti. 
Bayram Altun da, İskenderunlu gazetecileri Ankara da görmekten mutlu olduğunu ifade etti.
İGC Başkanı Cıncık, Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Değirmenci ile Genel Mali Sekreter Altun’a destekleri nedeniyle birer teşekkür plaketi de sundu.
  
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet