Skip Navigation Links

Mist Blower tanıtıldı

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaklaşan yaz aylarında çoğalan sinek ve larva mücadele çalışmaları için özel olarak getirtilen 270 de

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaklaşan yaz aylarında çoğalan sinek ve larva mücadele çalışmaları için özel olarak getirtilen 270 derece dönüş kabiliyetine sahip, döner başlığıyla ilaç püskürten MİST BLOWER adındaki cihazın tanıtımını yaptı.

Temizlik İşleri Müdürü Aziz Toplar yönetimindeki ilaçlama ekibi Karaağaç Belediyesi ile İskenderun Belediyesi sınırları arasında kalan bataklık bölgede ilaçlama çalışmaları yaparak MİST BLOWER’u medya mensuplarına tanıttı.
MİST BLOWER adı verilen aracın teknik özellikleri; “600 litre fiber kapasiteli, blower döner kafalı atomizör sıra nebatları, atış mesafesi 100 metre olan cihazın dere yatakları ve kanallarda rahat kullanımı 270 derece döner kafası ile geniş sahada etkili ilaç dağılımı sağlar” olarak açıklandı.

İlaçlama çalışmaları hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi, Mes’ul Müdür Sevtap Altıparmak, “Dünya üzerinde 3600 üzerinde sinek türü vardır. Bunlardan 50 – 60 kadarı Türkiye’de görülmektedir. İskenderun’da ise bunlardan birçoğu görülmektedir. Çok sık olarak anophelez ve enez türleri yoğun olarak görülmektedir. Gördüğünüz gibi bataklık bölgelerde yoğun olarak görülmektedir. Bu cihaz sayesinde ulaşamadığımız birçok yere ulaşarak ilaçlamamızı yapmaya başladık. İnanıyoruz ki, tamamen mekanik olan cihaz çok etkili olacak ve sivrisinekle mücadelede bize güç katacaktır.
Çalışmamaları koordine eden Temizlik İşleri Müdürü Aziz Toplar ise “Teknik olarak en güçlü cihazı kullanıyoruz, arkadaşlarımız aralıksız çalışmaktadırlar. Vatandaşlarımız, her türlü istek ve ilaçlama şikayetlerini müdürlüğümüzün 617 49 10 telefonu ile 153 (Alo Zabıta) hattına bildirmelerini rica ediyorum. Bu yılki ilaçlama çalışmamız geçmiş yıllara nazaran daha etkili olacaktır” diye konuştu.

Öte yandan, yapılan ilaçlama uygulamaları İskenderun Belediyesi’nce aşağıdaki şekilde açıklandı.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet