Skip Navigation Links

Ümit Günay'dan sert açıklama

Başkan Günay 'Renin sağlık hizmetlerinin 18.000 TL yıllık kira teklifi sözleşme aşamasında bozulmuştur. Genel merkez yeni bir ihale düzenlemek suretiy

Sağlık   A+a-

Kızılay İskenderun Şube başkanı Ümit Günay düzenlediği basın toplantısında, İskenderun Kızılay Şubesi hakında çıkan eleştirilere açıklık getirdi. Başkan Günay “Renin sağlık hizmetlerinin 18.000 TL yıllık kira teklifi sözleşme aşamasında bozulmuştur. Genel merkez yeni bir ihale düzenlemek suretiyle aynı bina aynı günlerde yıllık 38.200 TL bedelle kiraya verilmiştir” dedi.

 

Kızılay İskenderun Şube başkanı Ümit Günay “İhaleyi yapan yöneticinin Kızılay üyeliğinin istifasından sonra kiraya verdiği yerde göreve başlaması, konunun yaygın medyada yer almasına neden olmuştur diyen Binanın yer tahsisini gerçekleştiren dönemin Belediye Başkanlığı tarafından tahsis gerekçelerine uyulmaması nedeni ile tapu iptal davası açılmasına yol açmıştır. Konu genel merkez tarafından gönderilen müfettişler tarafından defalarca incelenmiş. Genel merkezimiz tarafından hassasiyetle değerlendirilmiştir. 2005, 2007 ve 2010 yılı şube genel kurul kararları- yönetim kurulu kararları ve genel merkezimizin onayı ile bizzat Türk Kızılayı’nı temsile yetkili Genel Başkanımızın konu ile ilgili vekâleti ile ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açılmıştır. Konu şu an yargı aşamasında olup ilgili mahkemece değerlendirilmektedir. Türk Kızılayı kiracı şirketten yaklaşık 100 bin $ kira bedeli alıyor ifadesi de yanlıştır. Şubemiz geçtiğimiz 2010 yılı içerisinde aylık 6.250 TL olarak toplam bir yılda 75.000 TL kira bedeli tahsil etmiştir. Doların 1.6 TL olarak işlem gördüğü günümüzde bu rakam toplam da 46.875 $ karşılık gelmektedir. Bedava mı oturuyorlar? şeklindeki ifadeyi hesap bilen insanların taktirine bırakıyorum. Kiracı Tıp merkezinin kendi cihazları ve işleyişi için harcamış olduğu 300.000 $’lık yatırımın mülkiyet sahibi Kızılay’a bir faydası bulunmamaktadır. Kiracı ile kar ortağı olmadığı gibi, Kızılayında ticari bir işletmeye hayır ve hizmet yapma gibi bir görevi bulunmamaktadır. Halka hizmet görevi Kızılay’ın tüzüğünde yer almaktadır. Ticari bir işletmenin böyle bir görevi bulunmamaktadır. Kızılay’ın mevcut yönetimi yargıya olan saygısı ve kurumun itibari nedeniyle tahliye davası sürecinde sessizliğini muhafaza ederek yargının vereceği kararı beklemiştir” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet