Skip Navigation Links

“Az Bilinen Atatürk Fotoğrafları Sergisi”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu az görülmüş Atatürk fotoğraflarından oluşan bir sergi açıyor.

“Az Bilinen Atatürk Fotoğrafları Sergisi”

Gündem   A+a-

 
Uzun yıllar İskenderun'da gazetecilik yapan Nevzat KURT, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu az görülmüş Atatürk fotoğraflarından oluşan bir sergi açıyor.
Gazetemize özel yaptığı açıklamada, İskenderun Deniz Müzesi'nde açılacak olan serginin bir ay devam edeceğini ifade eden KURT şunları söyledi :
 
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yaklaşık 20 yıldır çoğu birinci elden temin ettiğim Atatürk fotoğraflarımın bir kısmını Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi'nin destekleriyle İskenderun Deniz Müzesi Emine Naciye Tevfik Sergi Salonunda ücretsiz olarak halka sergileyeceğim.
 
Toplam 42 adet foto-rafından oluşan sergimde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün az görülmüş fotoğraflarının yanı sıra gündeme az gelmiş anılarına da yer verdim.
 
Özellikle öğrencilerin ve çocukların mutlaka gezmeleri gereken bu sergi ile ziyaretçilerimizin Cumhuriyet Kazanımlarını, ülkenin nasıl zorluklarla bu günlere geldiğini daha iyi anlayacaklarına inanıyorum.
Son olarak Deniz Ticaret Odası İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak ve yönetim kuruluna desteklerinden dolayı, İskenderun Deniz Müzesi yetkililerine de sergim için mekan temin ettikleri için teşekkür ediyorum.”
 
 
NEVZAT KURT KİMDİR?
 
1967 yılında Hatay’ın İskenderun ilçesinde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İskenderun’da tamamladı.
Gazetecilik hayatına 1986 yılında İskenderun’da faaliyet göstermekte olan Özgür gazetesinde başlayan Nevzat Kurt, uzun yıllar Cumhuriyet Gazetesi’nin İskenderun Temsilciliğinde görev aldı. 2006 yılında Atatürkçü Düşünce Derneği İskenderun Şubesi ile birlikte Sarı Zeybek Gazetesi’ni kurdu.
 
Hz. İsa Peygamberin 2000. doğum yıldönümü olması ve Antakya St. Pierre Kilisesi’nin 1983 yılında Papa VI Paul tarafından Hıristiyanlar için haç yerlerinden biri olarak kabul edilmesi ve yurt dışından gelecek olan Hıristiyan hacılara rehber olması amacıyla, 2000 yılında Semir Kara ile birlikte “HATAY 2000” adlı kitabı Türkçe-İngilizce olarak yayımladı.
Gazetecilik mesleğine başladığı günden itibaren büyük bir Atatürk sevgisi ve hayranlığı ile bilinen Kurt, 30 yıllık meslek hayatı boyunca Atatürk’le ilgili sayısız eser okumuş ve araştırmıştır. Bu araştırmalar sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün binlerce az görülmüş fotoğraflarına ve gündeme az gelmiş anılarına ulaşmıştır.
 
Derlenmesi uzun yıllar alan Atatürk arşivini toplam 10 cilt olacak şekilde hazırlayan Nevzat Kurt, “BİLİNMEYENLERİ İLE MUSTAFA KEMAL ATATÜRK” kitabının 1. Ve 2. cildini 2015 yılı Ocak ayında okuyucularıyla buluşturdu.
Yaklaşık 3000 adet Atatürk fotoğrafına sahip olan Gazeteci Kurt, evli, Sena ve Sadık adlarında iki çocuk babasıdır. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet