Skip Navigation Links

MKÜ Tıp'ta kalp pili takıldı

Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde elektrofizyoloji-ablasyon ve kalıcı kalp pili takılması işlemi yapıldı

Sağlık   A+a-

kalpk.jpg" />Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde elektrofizyoloji-ablasyon ve kalıcı kalp pili takılması işlemi yapıldı.
MKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji kliniği Hatay ve bölgesinde kardiyoloji alanında ilkleri yapmaya devam ediyor.
MKÜ Eğitim ve Araştırma hastanesi kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Adnan Burak Akçay’ın yaptığı açıklamada;
Daha önce birçok kez çarpıntı yakınması ile farklı acil servislere başvuran 50 yaşında kadın hastamızda kalp grafisinde taşikardisi( supraventriküler taşikardi, kalbin hızlı çalışması, bir çeşit ritm bozukluğu) olduğunu tespit ettik. Servisimize yatırıp elektrofizyoloji laboratuarında ritm bozukluğunun kesin teşhisini koyduk (A-V nodal reentran taşikardi). Aynı seansda radyofrekans ablasyon metodu ile (kalpde ritm bozukluğuna neden olan bölgenin yakılması işlemi) hastamızda taşikardiye neden olan kalp ileti sistemindeki bölge yakılarak başarılı şekilde ritm bozukluğunu tedavi ettik. Bu çeşit ritm bozukluklarının tedavisinde elektrofizyoloji eşliğinde yapılan radyofrekans ablasyon yöntemi ile başarı oranı ilaç tedavisine nazaran çok daha yüksektir (%95). Bizde hastamızda bu yöntemi başarı ile uyguladık. Hatay bölgesinde ilk defa uygulanan bu yöntemle MKÜ Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde ritm bozukluklarının tanı ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılmaya başlanmıştır.
Göğüs ağrısı yakınması ile başvuran başka bir hastamızda yapılan koroner anjiyografi sonrasında yaygın damar hastalığının tespit edilmesi üzerine stent işlemine uygun olmadığı düşünülerek MKÜ Araştırma Hastanesi Kalp damar Cerrahisi Kliniğinde başarılı bir şekilde koroner by pass ameliyatı uygulandı. Ameliyat öncesi kalp hızı yavaş olduğu tespit edilen hastamızda amliyat sonrası kalp hızı düzelmediği için by pass’dan 1 hafta sonra Kardiyoloji kliniğini tarafında kalıcı kalp pili (DDD-R pace maker) takıldı. Şifa bulan hastamız sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.
Kardiyoloji kliniği tecrübeli öğretim üyeleri (Yrd. Doç Dr. Adnan Burak Akçay, Yrd. Doç. Dr. Nihat Şen) ve 8 uzmanlık öğrencisiyle poliklinik, ekokardiyografi, transözefagial ekokardiyografi, efor testi (Egzersiz testi, koşu testi), holter EKG ( 24 saatlik kalp ritm takibi), 24 saat kan basıncı takibi (tansiyon holter ) koroner anjiyografi (hasta tercihine göre koldan veya kasıktan), kalp kateterizasyonu, her türlü balon ve stent işlemi, kalp pili takılması ve takibi, elektrofizyoloji-ablasyon (ritm bozukluklarının tanı ve tedavisi) randevu vermeden en kısa sürede yapmaktadır.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Şerefettin CANDA Bu tip hastalığı bulunan vatandaşlarımızın Adana,Gaziantep,Ankara,yollarında perişan olmaları önlendi.Şükürler olsun şu anda biz Mustafa Kemal Üniversitesi olarak bu tip rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı çevre illere gitmekten kurtardık.Gerekli teşhis ve tedavilerini hastanemizdeki en ileri teknolojik cihazlarımız ve tecrübeli uzman doktorlarımız tarafından yapmaktayız.Giderek hasta sayımız artıyor.Her zaman söylediğimiz gibi Ortadoğu’nun tıp merkezi olma yolunda kendime güvenimiz tam,emin adımlarla yürüyoruz.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet