Skip Navigation Links

Hekimlere saldırılar kınandı

Dünya Arenasında Adından Söz Ettiren Hekimlere Yönelik Saldırıları Kınıyoruz

Sağlık   A+a-

İskenderun Devlet Hastanesi A Blok Acil kapısı önünde toplanan SES-TTB üyeleri ortak bir basın açıklaması yaptı.

Gruplar adına konuşan SES Yönetim Kurulu Üyesi Yıldırım, son dönemlerde hekimlere yönelik saldırıların gittikçe arttığını üzülerek gözlemlediklerinin altını çizerek, “Sağlık hizmetini ülkenin her yanına fedakarca ulaştıran ve başka hiçbir alanda olmadığı kadar uluslar arası arenada ülkemizin adından başarıyla söz ettiren hekimlere yönelik şiddeti kabul etmek mümkün değildir” dedi.
Şiddete yönelik son olayın İskenderun Devlet Hastanesinde gerçekleştiğini ifade eden Yıldırım, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Şiddete ilişkin son olay İskenderun Devlet hastanesinde gerçekleşti. Bu olayda hasta yakınlarının tehditleri, sözlü saldırıları fiili saldırıya dönüşmüştür. En yetkili ağızlara sorarsanız olayın münferit olduğunu, filanca kesimi bağlamayacağı gibi beylik, soruna çözüm getirmeyen, aksine üzerini örtmeye çalışan sözleri duymanız mümkün! Üyemizin uğradığı saldırı bir ilk değil ve ne yazık ki son olmayacak. Son yıllarda giderek artmakta olan bu tür saldırıların temel nedeninin toplumda yükselen şiddet ve linç kültüründen ve sağlık alanında yaşanan sorunlardan kaynaklandığına inanıyoruz.
AKP, sağlık çalışanlarını hedef haline getirdi! AKP hükümetinin 8 yıldır uygulamakta olduğu sağlıkta dönüşüm programı ile beraber sağlık hizmetlerinin bir dönüşüm içine girdiği doğrudur. Ancak bilimsel bir yanı olmayan, anı kurtaran, popülist politikaları içeren bu dönüşümün ortaya çıkardığı sorunlar, aradan zaman geçtikçe daha görünür hale gelir oldu.
Bu dönüşümün hastaların sağlık hizmetine ulaşımında yaşattığı sorunlar, onları karşılarında ilk muhatap olarak gördükleri hekimlere ve sağlık emekçilerine sözlü veya fiziksel saldırı da bulunabilmeye kadar itti. Bir yandan bu sorunlara zemin hazırlayıp, bir yandan da vatandaşa şirin görünme çabasında olan AKP hükümeti ise, bu sorunların nedeni olarak sürekli sağlık çalışanlarını suçladı ve onları hedef haline getirdi!
Toplumumuz ardı ardına gelen ekonomik krizler, baskı, yolsuzluk ve bir dizi olayın sonucu bir çözülmenin içerisine girmiş durumda. Gündelik hayatımızda dahi karşılaştığımız her sorunu şiddetle çözme yoluna girer olduk. Bu ortamda bu tür saldırıların son olmayacağını biliyoruz; ancak yinede ısrarla son olmasını diliyoruz. Tüm vatandaşlara kendilerine hizmet sunmaya çalışan sağlık emekçilerine karşı daha anlayışlı ve sevecen olmalarını, yetkililerin kışkırtan ve hedef gösteren açıklamalarına itibar etmemelerini, sağlık hakkı çerçevesinde hasta ve hekimlerin aynı tarafta olduklarını hatırlatmak istiyoruz. Yetkililere ise “Artık yeter!” diyoruz
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet