Skip Navigation Links

Uyuşturucunun Can'ını hep birlikte okuyalım..

'Geriletemiyorsan ilerlemesine engel ol!' sloganıyla yola çıkan İbrahim Kocadölü, bir çok kez kamyon tiyatrosuyla mahallelerde eğitim ve bilinçlendirm

Sağlık   A+a-

Günümüzde en büyük tehlikelerden birisi olarak karşımıza çıkan uyuşturucu, ilköğretim okullarına kadar inmiş durumda. Güvenlik güçlerinin tek başına mücadele etmesinin yetersiz olduğu bir ortamda, toplumun genelinin el vermesi ve mücadelenin içinde olması başarıyı getirecek önemli bir adım olacaktır.
Uyuşturucuyla yıllardır mücadele veren İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Halil İbrahim Kocadölü, toplumun geleninin bilinçlendirilmesi ve eğitimine özel önem veriyor ve herkesi duyarlı olmaya davet ediyor.
“Geriletemiyorsan ilerlemesine engel ol!” sloganıyla yola çıkan İbrahim Kocadölü, bir çok kez kamyon tiyatrosuyla mahallelerde eğitim ve bilinçlendirme çalışması yaparak büyük takdir topladı.
Bir gün bizlerin de en yakınımızın ağına düşürebileceğini unutmayarak katkı vermemiz gereken, “Uyuşturucuyla mücadele” de İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İbrahim Kocadölü liderliğinde yola çıkmış ekibe el vermek, destek olmak boynumuzun borcu olmalıdır.
Mücadelesinde kararlı adımlarla ilerleyen İbrahim Kocadölü, takdir ederek plaket ve ödül veren kurumlara teşekkür ediyor ve ekliyor: “Keşke bu ödülü alacağım bir ortam oluşmasaydı da, böyle bir çalışma içinde olmasaydık. Ama böyle bir illet toplumumuzu tehdit ederken, geriletemiyorsak ilerlemesine engel olalım” diyor.

Yakında etkinliklerine daha aktif bir şekilde başlayacaklarını belirten İbrahim Kocadölü, bir kamyon kasasını tiyatro sahnesi olarak düzenledikten sonra İskenderun’un dört bir yanında, uyuşturucu tehlikesine karşı tiyatro gösterileriyle eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Bir de kitap hazırlığı içinde olduğunu açıklayan İbrahim Kocadölü, ‘Uyuşturucunun Can’ını Okuyabilir miyim? I Can” olarak kitabın ismini de bulduğunu ifade etti. İsmi koyarken kelimeler arasında kurulan ilişkiye dikkat çeken Kocadölü, “bulduğum isim beni de oldukça derinden etkiledi. Uyuşturucunun can’ını okuyabilir miyim? Sorusunu sordurabilirsek eğer, bu işin önemli bir bölümünü atlatmış sayılırız. ‘I Can’ Bir can olarak da okunabilen I Can, aynı zamanda İngilizce’de de yapabilirim anlamını içeriyor. Gençlerimizi uyuşturucu illetinden ne kadar uzak tutabilirsek, bulaşmış olanlardan kaç tanesini kurtarabilirsek toplumumuz için büyük bir fayda sağlayacağına inanıyorum. Bu bağlamda herkesten çalışmalarımıza katkı vermelerini bekliyorum” dedi.


BÜYÜK BİR AHTAPOT VAR-KOLLARINI KESELİM
ÜSTÜNE ÇULLANALIM-HÜR ŞEKİLDE ESELİM

Ailenin belâsı-alkol uyuşturucu
Toplumları kahreden-en illet bir vurucu
Uyanık olmalıyız-tehlikelere karşı
Uyandırmak gerekir-hem milleti hem arşı
Büyük bir ahtapot var-kollarını keselim
Üstüne çullanalım-hür şekilde eselim
İnsanların başına-sıkıntıyı açarlar
Birbirine düşürüp-tutuşturup kaçarlar
Böyle düşmanlar ile-savaş başlatılmalı
Hemen tedbir alınsın-uzatın yeşil dalı
Büyük bir ahtapot var-kollarını keselim
Üstüne çullanalım-hür şekilde eselim
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet