Skip Navigation Links

Alo 174 çok önemli kaydedin..

Güvenilir gıda normlarına uymayan her türlü gıda ile ilgili olarak şikâyetimizi yapabileceğimiz ve en önemlisi şikâyetimizin sonucunu takip edebileceğ

Sağlık   A+a-

Güvenilir gıda normlarına uymayan her türlü gıda ile ilgili olarak şikâyetimizi yapabileceğimiz ve en önemlisi şikâyetimizin sonucunu takip edebileceğimiz bir birim artık var.
Bitkisel Üretimde Kullanılan Kimyasalların Kayıt Altına Alınması ve İzlenmesi Hakkında yönetmelik ve "Güvenilir Gıda - Sağlıklı Yaşam, Alo 174 Gıda Hattı'' bilgilendirme tanıtım toplantısı 25.03.2009 Çarşamba günü İskenderun Belediye Kültür Sarayında yapıldı.
Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantıya, İlçemiz Kaymakamı Cengiz HOROZOĞLU ile Tarım İl Müdürü Vekili Hasan ÖZYILMAZ, MKÜ Ziraat Fakültesi Gıda Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Yahya Kemal AVŞAR, Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü A.Settar BAYRAM ile oda başkan ve üyeleri ve davetliler katılmıştır.
Güvenilir Gıda Hattı uygulaması hakkında bilgi verilen toplantıda, alınan bir ürünün hangi bölgede, hangi tür bir satış noktasında, hangi toplumsal alanla ilişkili olduğu görülecek. Bütün bunlarla ilgili veriler de, bir veri tabanına işlenmiş olacak. Böylece güvenilir gıda ile ilgili, ülkenin hangi alt sektöründe, hangi ürün grubunda, hangi kesimde muhtemel çözümler ne olabilir, veri tabanı ışık tutacağı belirtildi.
Kampanya çerçevesinde oluşturulan "174 Alo Gıda Hattı"nda yedi gün 24 saat gıda alanında üretim, ambalaj ve hijyen bozukluğundan kaynaklanan tüm sorunlara yönelik çözüm üretilecek. Aynı zamanda şikâyet hattı olarak da çalışacak olan çağrı merkezine gelen şikâyetler kayıt altına alınarak veri tabanı oluşturulacak. Bu sayede Türkiye'ye ait bir risk haritası çıkarılarak eylem planı hazırlanacağı anlatıldı.
Alo 174 uygulamasıyla; tüketici herhangi bir noktada bir satış noktasında bir sorunla karşı karşıya kaldığında 174' ü arayarak, bu konu ile ilgili şikayetini bildirir. Sorun web tabanlı bir sistemle anında tespit edilir ve çözüm için harekete geçileceği belirtildi.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca Güvenilir Gıda Sağlıklı Yaşam Kampanyasıyla;
• Güvenilir Gıda konusunda yediden yetmişe herkese ulaşmayı, Gıda denetim hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülebilmesi için tüketicilerin bu hizmette aktif rol almasını, Sağlığa zararlı gıda ürünlerinin önüne geçerek halkın sağlığını korumayı,
• Haksız rekabeti engellenmeyi, Kayıt dışı gıda üretimini önlemeyi, Özellikle küçük ve orta ölçekli gıda üreticilerine ulaşarak güvenilir gıda kriterlerine uygun üretime yöneltmeyi, Bakanlığın güvenli gıda konusunda yetki ve çalışmaları hakkında topluma bilgi sağlamayı amaçlamaktadır.
Toplantı hakkında verilen bilgilerin ardından bir konuşma yapan Kaymakam Cengiz HOROZOĞLU, art niyetli kişilerin tüm sektörlerde olduğu gibi gıda sektöründe de faaliyet gösterdikleri ve para kazanma uğruna halkın yaşantılarını hiçe saydıklarının bir gerçek olduğunu, Bu kişilerle mücadele etmek ve etkisiz hale getirmek ancak duyarlı tüketicilerle mümkün olacağını vurgulayarak, Marketlerden aldığımız bir gıdada, lokanta veya otellerde, pazarlarda, okul kantinlerinde v.s. karşılaştığımız herhangi bir olumsuzluğu Alo 174 gıda hattına bildirmemiz ve sonucunu takip etmemiz vatandaşlık görevimiz olmalı ve bu hassasiyetlerimizi de sesimizi ulaştırabileceğimiz herkese duyurmalıyız dedi
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet