Skip Navigation Links

Mevsim Değişimlerinde Gribe Dikkat!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar uyardı!

Sağlık   A+a-

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar uyardı!

Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar, mevsim geçişlerinde yaşanan hava değişiminin gribal enfeksiyonlara neden olabildiğini belirterek, hastalarda iki günden fazla süren ateş veya diğer bulgular olduğu takdirde doktor yardımı almanın önemine dikkat çekti.
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Operatör Doktor Serkan Gökpınar, önemli hususlara dikkat çektiği açıklamasında şöyle dedi:
“Son günlerdeki mevsimsel değişikliklere bağlı olarak gribal enfeksiyonlar artabilir. Özellikle yetişkinlerde büyük ölçüde işgücü kaybına neden olur.
Gribal enfeksiyonun basit bir üst sonunum yolu enfeksiyonun olup olmadığının tanısının dikkatle yapılması gerekir , “Hastalarda özellikle iki günden uzun süren ateş veya diğer bulgular varsa, doktor yardımı almaları gerekmektedir
Grip Nedir?
Grip, tüm vücudu ilgilendiren belirtilerle karakterize, ateş, öksürük, baş ağrısı, halsizlik ve kas ağrıları ile seyreden viral bir hastalıktır.
Soğuk algınlığıyla benzerlikleri ve farklılıkları nelerdir?
Grip; ülkeler ve kıtalar arası yaygınlaşma özelliğine sahip olan bir hastalık olarak ciddi akciğer hastalıklarına yol açabilmesinden dolayı soğuk algınlığından ve diğer solunum sistemi hastalıklarından farklıdır. Gripte belirgin halsizlik, baş ağrısı, kas ağrıları ve ateş daha ön plandadır.
Gripten korunma yöntemi nedir?
Kapalı ve kalabalık yerlerde hastalık hızla yayılır. Dolayısıyla açık havada ve havalandırması iyi olan yerlerde bulunmak infeksiyon riskini azaltır.
Virüsler, mikrobun bulaştığı yerlerde (kapı tokmağı, telefon gibi) canlı kalabildikleri için, bu yüzeylere temastan sonra virüsleri rahatlıkla burnumuza veya gözlerimize taşıyabiliriz. Bunu engellemek için ellerimizi sık sık sabunlu su ile yıkamalıyız.
Bebekler ve küçük çocuklar, gebeler, astım, kronik akciğer veya kalp hastaları, şeker hastaları, böbrek yetmezliği, kan hastalığı gibi hastalıkları olanlar aşılanması gereken riskli grupta yer alırlar. Sağlık Personeli (doktor, hemşire ve diğer personel), huzurevi ve kronik bakım ünitelerinde çalışanlar, 65 yaş ve üzerindekiler, dış ülkelere seyahat edecek olanların aşılanması da önem arzetmektedir.
Nasıl bir tedavi uygulanır?
Hafif gribal enfeksiyonlarda belirtilere yönelik ilaçlar (semptomatik tedavi) kullanılabilir. Bu tedavide antibiyotiklerin yeri yoktur. Ağrı kesici, ateş düşürücü, burun akıntısını, tıkanıklığını ve kaşıntısını giderici, öksürüğü azaltıcı ilaçlar kullanılır. Ayrıca istirahat edilmesi ve stresten uzak durulması da vücut direncinin yeniden kazanılmasına yardım eder.
Ağır Gribal enfeksiyonlar nasıl tedavi edilir?
Ağır gribal enfeksiyon hastanede yatarak tedavi edilmeye gerek duyulabilen bir hastalıktır. Özellikle riskli hastalar için antiviral ilaçlar kullanılabilir. Bunun dışında yol açtığı hastalıkların tedavisi gerekir.”


 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet