Skip Navigation Links

Obezite'nin sağlığa zararları anlatıldı

İnsanların en çok dikkat etmeleri gereken sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili İskenderun Rotary Kulübü tarafından seminer verildi.

Sağlık   A+a-

 
 
İnsanların en çok dikkat etmeleri gereken sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili İskenderun Rotary Kulübü tarafından seminer verildi.
Ticaret ve Sanayi Odası konferans solanında gerçekleştirilen seminer ile ilgili bilgiler veren İskenderun Rotary Kulübü başkanı Demet Özal, “Sosyal faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu bağlamda halkımıza yönelik faydalı olacağına inandığımız sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili seminer düzenliyoruz” dedi. Seminere konuşmacı olarak katılan Göknur Turgut, Özellikle Akdeniz bölgesi ve Hatay mutfağının zengin olması nedeniyle bir çok yemeklerimizi iştahla yiyebiliyoruz. Oysa yağlı besinlerin ileriki yaşlarda bir çok hastalığa davetiye çıkardığını da biliyor.
 
 
Bilmemize rağmen maalesef boğazımızdan da kesmiyoruz. Bu nedenle yağlı ve et ürünlerini azaltmak, özellikle deniz ürünleri ve sebze tüketilmesi insan sağlığı açısından daha faydalı olmaktadır” dedi. Sine vizyon destekli olarak halka bilgiler veren Göknur Turgut, katı yağlar yerine hafif ve zeytin yağını tercih etmeli, özellikle tansiyon hastası vatandaşlarımızın sürekle doktor kontrolünde olmalarını tavsiye ediyoruz. Okula giden çocuklarımızın da aşırı yağlı, yemeleri, düzensiz beslenmeleri obezite hastalığının sebepleri arasındadır. Bu nedenle her yaşta spor yapılmayı, özellikle yürüyüş yapılarak bu hastalığın önüne geçilebilir. Bizler uzmanlar olarak her zaman halkımıza yemekten sonra mutlaka hareket edilmesi yürüyüş yapılması için tavsiyelerde bulunuyoruz” dedi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet