Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

HBB’den Farkındalık Yaratan Etkinlik

HBB Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Antakya Atatürk Parkı’nda ‘Can Dostlarımızın Sevgi Günü’ adı altında etkinlik düzenlendi.

HBB’den Farkındalık Yaratan Etkinlik

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Haykonfed (Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu) ve Hatay Doğa ve Yaşam Derneği işbirliği ile 4 Ekim Salı günü Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Antakya Atatürk Parkı’nda ‘Can Dostlarımızın Sevgi Günü’ adı altında etkinlik düzenlendi.
 
Farkındalık yaratmak ve toplumu hayvan hakları çerçevesinde bilinçlendirmek amaçlı düzenlene etkinliğe, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Veterinerlik, Mezbahalar ve Gıda Kontrol Şube Müdürü Ahmet Kilisli, ATA Koleji Müdür Yardımcısı Pelin Bozkurt, ATA Koleji öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.
 
AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR ATASÖZÜNDEN YOLA ÇIKILARAK DÜZENLENEN ETKİNLİKTE MİNİKLER DOYA SIYA EĞLENDİ
 
‘ Ağaç yaş iken eğilir’ atasözünden yola çıkan HBB ekipleri, Hatay’da çocukları hayvan hakları hususunda bilinçlendirmek ve hayvan sevgisi aşılamak için özel bir etkinliğe daha imza attı. Etkinlikte Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun başarılı sanatçıları giydikleri hayvan kostümleri ile miniklerin ilgi odağı oldu. Hatay Doğa ve Yaşam Derneği tarafından çocuklara yönelik olarak gerçekleştirilen yüz boyama etkinliğinde minikler doyasıya eğlendi. Hayvan dostu karlar ve balonlarla buluşan minikler, hayvanlarla ilgili okuduğu şiirlerle programa ayrı bir renk kattı.
 
KADIOĞLU: YILDA 7500 ADET BAŞIBOŞ HAYVANIMIZ SAHİPLENEREK BARINAKLARA YERLEŞTİRİYORUZ
 
Hayvan hakları çerçevesinde toplumun duyarlılığını arttırmak için il genelinde etkinlik gerçekleştirdiklerinin altını çizen Kadıoğlu, “ Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak hayvanları çok önemsediğimizden dolayı 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları günü bizim için ayrı bir önemi var. Büyükşehir Belediyesi, hayvan haklarını korumak ve hayvanlara hak ettikleri hizmetleri verme adına Veterinerlik Şube Müdürlüğünü kurarak, hayvan barınağı ve bakım evleri için bir veterineri görevlendirdi. Yılda 7500 başıboş hayvanı sahiplenerek barınaklara yerleştiriyoruz ve her türlü ihtiyacını karşılıyoruz. HBB olarak Hayvanları Korumaya ve onların her türlü bakımlarını sağlamaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.
 
“ATA’NIN İZİNDEKİ ÖĞRENCİLERE ATA KOLEJİ GÖLGESİNDE HAYVANSEVERLİK AŞILAMAK İÇİN BURADAYIZ”
 
Konuşmasını gerçekleştiren Bozkurt, “ ATA Koleji ailesi olarak bugün bu renkli etkinliğe şahit olmaları için ilkokul çocuklarımız getirdik. Çünkü hayvanları koruma bilincini sonuna kadar destekliyoruz. M. Kemal Atatürk’ün izindeki öğrencileri ATA Koleji gölgesinde hayvanseverlik aşılamak için buradayız. Etkinliği bizlerle buluşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve Hatay Doğa ve Yaşam Derneği’ne teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.
 
BAŞKAN SAVAŞ: İNSANI SEVEN, HEM DOĞAYI HEM DE HAYVANLARI SEVEBİLİR
 
Başkan Savaş, “ Çocuklarımızın öncelikle insan sevgisiyle büyümesini, insanını sevenin hem doğayı hem de hayvanları sevebileceğini ifade etmek istiyorum. Bu küçük yaşta başlayan doğa sevgisi, hayvan sevgisi ve insan sevgisiyle birlikte erişkin çağda bütün sıkıntıların üstesinden gelebilecek nesiller oluşmasına sebep olacaktır. HBB olarak bu konuda üzerimize düşen görevi ilk günden beri yapmaktayız, yapmaya da devam edeceğiz. Hatay’da doğayı, hayvanı ve insanı seven insanlarla birilikte bu işi devam ettirmeye kararlıyız. Geleceğe hem umutla hem de sağlıkla bakmanızı temenni ederek, hepinizin bu güzel gününü yeniden tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
 
HATAY DOĞA VE YAŞAM DERNEĞİ’NDEN BAŞKAN SAVAŞ’A HEDİYELER
 
Konuşmalarının sonunda Başkan Savaş’a Hatay Doğa ve Yaşam Derneği tarafından ‘ Varolmak haktır ve sokak hayvanlarını yaşatmak bizlerin elinde’ yazılı tişört hediye edildi.
 
Hatay Doğa ve Yaşam Derneği tarafından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu’na teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından miniklerle birlikte çekilen toplu fotoğraf ile etkinlik son buldu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar