Skip Navigation Links

'Doğru Zaman ve Doğru Uzman!'

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız, kulaktan dolma bilgilerle kilo sorunun çözümüne gitmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açacağına dikkat çekerek i

Sağlık   A+a-

Fazla kiloları vermek veya olması gerekenden çok zayıfı bir durumda olup da kilo alamamak sorunu olanların daha çok kulaktan dolma bilgilerle sağlıklarından oldukları bilinen bir gerçek.
Bilimsel yöntemler, Hekim ve Diyetisyen kontrolünde sağlıklı bir şekilde kilo vermek veya almak ise en doğru olanı.

İdeal kiloda olmak, güzel görünmek ve de çağdışı yöntemler nedeniyle kilolarını vermek isterken sağlıklarından olanlar Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız’ın uyguladığı başarılı teknikler sayesinde istenilen ideal ölçülerine kavuşuyorlar.
İskenderun Gelişim Hastanesi’nde göreve başladığı günden bu yana yüzlerce insanın kilo sorununu yenmesini sağlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız’ın Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme Diyetetik Bölümü ikincisi olarak mezun olduğu öğrenildi.
Başarılı bir üniversite öğrenimi sonrası İskenderun Gelişim Hastanesi’nde göreve başlayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız, kilo probleminin çözümü için bir çok tetkik yaptıklarını ve ondan sonra tedavi sürecine başlayarak, sorunu çözümüne daha kolay ulaştıklarını söyledi.
Başarılı sonuçlar için inanmanın önemine işaret eden Beslenme ve Diyet Uzmanı Ebru Yıldız, kulaktan dolma bilgilere itibar etmenin ciddi sağlık sorunlarına yol açtığına da dikkat çekti.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Ebru Yıldız: “Kendi çabalarınız veya şok diyetlerle kilo vermeniz pekala mümkün... Yalnızca spor yaparak da istediğiniz sonuçlara ulaşabilirsiniz... Ancak sağlığınıza önem veriyor ve kaybedilen kilonun kalıcı olmasını umuyorsanız farklı bir yol denemelisiniz…

Hastanemizde; toplumu bilinçlendirme misyonunu üstlenerek. obezite konusunda bilimsel ve davranissal tedavi yöntemleri üzerine kurulu zayıflama ve kilo alma programları dışında; diyabet, kalp ve damar hastalıkları, çölyak, hamilelik ve emziklilik döneminde beslenme, çocukluk ve adölesan (genç) döneminde beslenme, sporcularda beslenme, anoreksiya ve bulimiya nevroza gibi yeme davranış bozukluğunda beslenme ve davranis tedavisi üzerine gibi birçok alanda hizmet vermekteyiz.
Kişi, hastaneye başvurduğunda ilk olarak birçok Tıp Uzmanı ve Sağlık Kurumunca onaylanmış Tanita Vücut Analiz cihazımızla hastanın metabolik hızını ve vücut bileşim ölçümlerini yapıyoruz. Cihazımızla gerçekleştirilen bu analizde, ayaklara temas eden elektrotlar yardımı ile yapılan ölçümle, vücut su, yağ ve kas miktarları, metabolizma hızı ile kilonuz ve beden kitle indeksiniz saptanıyor. Böylece size özel bir diyet oluştururken ilk aşamada gerekli tüm bilgilere bu sayede ulaşıyoruz. Sonrasındaysa, diyet sürecinde kaybettiğiniz kilonun ne kadarının yağdan olduğu, metabolizma hızınızın ne ölçüde değiştiği gibi konularda değerlendirmeler yapma şansına sahip oluyoruz. Daha sonra, kan tetkik sonuçlarınız ışığında, bir hedef belirleyip, kişinin yeme alışkanlıkları, hastalıkları, yaşı, cinsiyeti doğrultusunda bir planlama yapıyoruz. Kişi gerekirse, diğer metabolik rahatsızlıkları için diğer bölümlerden destek alabiliyor. Bu departmanların işbirliğiyle diyet için gerekli olan multi-disipliner tedavi ve yaklaşım sağlanmış oluyor.

Bize başvuranların beslenme alışkanlıklarını yaşam boyu uygulanabilecek Sağlıklı Beslenme ilkeleri yönünde değiştirmeyi amaç edinerek, tek tek yaptığımız incelemeler sonucunda kişiye özel beslenme listeleri hazırlamaktayız.
Hastanemizde ayrıca, diyetin bir tedavi şekli olduğu bilinciyle, yatan hastaların beslenmeleri konusunda itina ile hareket edilmektedir. Yatan tüm hastalar, biyokimyasal tetkikler, ilaç besin etkileşimi ve kişisel beslenme alışkanlıkları yönünden, hastanın doktoruyla, koordineli bir şekilde değerlendirildikten sonra, bireye özgü beslenme programı planlanmakta ve yürütülmektedir. Bu diyet programına en uygun yemeklerin hazırlanması ve sunumu bizim tarafımızdan kontrol edilmektedir.
Her meslekte uzmanından alacağınız desteğin durumu ne kadar kolaylaştıracağı ve kaliteli sonuçlar elde etmenizi sağlayacağı bir gerçek. Diyet yaparken farklı yöntemler deneyip sağlığınızdan olduktan veya kaybettiğiniz kiloları fazlasıyla geri aldıktan yada yüksek kolesterolünüz için kulaktan dolma yöntemlere başvurarak durumu kötüleştirdikten sonra yardım almak ne kadar doğru sizce? Sizlere burada vereceğimiz desteğin sonuçlarının kalıcı ve sağlık durumunuzu olumlu yönde geliştirici olacağını, zorlanmadan, güçlü bir motivasyonla başlayıp aynı şekilde son bulacağını unutmayın. Ve sağlığınız konusunda en iyi kararı vermek için 2 kilit noktayı asla aklınızdan çıkarmayın; Doğru zaman ve doğru uzman...” dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet