Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Erdoğan O Muhtarı Aradı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Özerli Mahalle Muhtarını aradı.

Erdoğan O Muhtarı Aradı

Gündem   A+a-

 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Dörtyol ilçesi Özerli Mahalle Muhtarını arayarak talimatının yerine gelip gelmediğini sordu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta Muhtarlar toplantısına davetli olarak iştirak eden Özerli Mahalle Muhtarı Muhlis Arslan, Dörtyol ilçesi ve Hatay genelinde yaşanan elektrik sorunu için yardım talep etmişti.

Muhtar Arslan'ın şikayeti üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ı arayarak talimat veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, talimatıyla ilgili Torosrlar Elektrik Dağıtımının ya sorunu en kısa sürede çözmezse sözleşmesinin fesh edileceğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Telefonla Aradı

Özerli Mahalle Muhtarı Muhlis Arslan, gazetemize yaptığı açıklamada Pazar akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın telefonla arayarak,  yazdığın dilekçe ve fotoğrafları inceledim. Talimat verdim elektrik sıkıntınızın giderilmesi için talimat verdim sizi arayan Enerjisa yetkilileri oldu mu. Elektrik sorunu 3-4 içerisinde çözülecek şayet çözülmez ise direkt telefonumdan beni arayabilirsin bu konunun ve de takipçisi olacağım" dedi. 

Ben de TEDAŞ yetkililerinin talimatınızdan sonra helikopterle birlikte gelerek bölgenin enerji nakil hatları ve yüksek gerilim hatlarıyla ilgili bir keşif çalışması yaptılar. Gün içerisinde de Enerjisa Bölge Müdürü Aydın Şahin arayarak randavu talep ettiklerini ifade ettim ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettim" dedi.
 
Bugün de Enerjisa Bölge Müdürü Aydın Şahin, Dörtyol İşletme Müdürü Ahmet Oruz ve beraberindeki heyet ziyaret ederek gün içerisinde Dörtyol Belediye Başkanı Yaşar Toksoy ve Dörtyol Kaymakamımız Recep Soytürk'le bir araya gelip görüşmeler yapacaklarını ifade ettiler.

Bizde Özerli Mahallesi olarak değil hem Dörtyollular hem de Hataylılar olarak bu sorunun çözülmesinde üzerimize düşecek ne varsa fazlasıyla yerine getireceğimizi ilettik.

Özerli Mahalle Muhtarı Muhlis Arslan açıklamasının son bölümünde ise şu ifadelere yer verdi; "Elekrik sorunun tarihe gömüleceğine Sayın Cumhurbaşkanımızın sahiplenmesi ve talimatıyla şimdi inancım daha da arrtı. Elektrikle ilgili olumsuzlukların son bulması için, bugüne kadar bu konuya hassasiyet gösteren ve göstermeye devam eden başta muhtar arkadaşlarım, Sayın Kaymakamımız Recep Soytürk, Belediye Başkanımız Yaşar Toksoy ve tüm STK 'lara ve bölge Milletvekillerimize de ayrıca teşekkür ederim" dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar