Skip Navigation Links

Başkan Savaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü Kutladı

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Savaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü Kutladı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
“BİR MİLLETİN YAŞLI VATANDAŞLARINA KARŞI TUTUMU O MİLLETİN YAŞAMA KUDRETİNİN EN ÖNEMLİ KISTASIDIR”
 
Yayımladığı mesajında yaşlıların toplumdaki yeri ve önemine dikkat çeken Başkan Savaş, “Yaşlılarımızın, emeklilerimizin huzur ve mutlulukla geçirecekleri bir yaşlılık dönemi sağlamak toplumdaki herkesin en önemli görevlerinden biridir. 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nde yaşlılarımızın huzurlu ve sağlıklı bir dönem geçirmeleri için yapılması gerekenleri bir kez daha hatırlamamız gerekmektedir. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur” ifadelerine yer verdi.
 
“TARİHİN HER DÖNEMİNDE MİLLETİMİZ, YAŞLILARINI EL ÜSTÜNDE TUTUP BAŞ TACI ETMİŞTİR”
 
Yaşlılarımızın yılların birikimi ve tecrübesiyle bizlere yol gösterdiğinin altını çizen Başkan Savaş, “Sonsuz sevgi ve sabırla bizleri yetiştiren, toplumsal değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan yaşlılarımızdır. Aslında sizler, koca bir yaşamı, acı tatlı yılları geride bırakmış, birçok şeyi deneyerek öğrenmiş, tecrübeli saygı değer büyüklerimizsiniz. Tarihin her döneminde milletimiz, yaşlılarını el üstünde tutup baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır” dedi.
 
BAŞKAN SAVAŞ: PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.V) BİR HADİSLERİNDE ‘BEREKET BÜYÜKLERİMİZİN YANINDADIR’ DİYE BUYURMUŞLARDIR
 
Mesajına Peygamber Efendimizin (s.a.v) bir hadisleriyle devam eden Başkan Savaş, “Bununla birlikte bizler atalarına anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin mensuplarıyız. Nitekim Peygamber Efendimiz (s.a.v) de bir hadislerinde ‘Bereket büyüklerimizin yanındadır. Küçüklerimize şefkat, büyüklerimize hürmet göstermeyen bizden değildir diye’ buyurmuşlardır” açıklamasında bulundu.
 
“YAŞLISINA ÖNEM GÖSTEREN BİR DEVLET YÖNETİMİNE SAHİP OLMAK İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAKTAYIZ”
 
“Yaşlısına, büyüğüne saygı göstermeyen, tecrübesinden istifade etmeyen bir toplumun körelmeye, atıl kalmaya yüz tutacağına inanan geleneğe ve kültüre sahip bir milletiz. Yaşlısına önem gösteren, onların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde uygulamaları hayata geçiren bir devlet yönetimine sahip olmak için tüm gücümüzle çalışmaktayız” ifadelerine yer verdi.
 
“Bu anlamlı gün vesilesiyle tüm yaşlılarımızın saygıyla ellerinden öperken, onlara sağlıklı ömürler diler sevgi ve saygıyla 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlarım” dedi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet