Skip Navigation Links

104 Kiloluk Kaldırışıyla Dünya Rekoru Kırdı

Dörtyollu Nazmiye Muratlı,HBB Başkanı Lütfü Savaş’ı HATMEK’teki makamında ziyaret etti.

104 Kiloluk Kaldırışıyla Dünya Rekoru Kırdı

Spor   A+a-

2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Hatay’ı başarıyla temsil eden ve kazandığı altın madalya ile kentimize büyük gurur yaşatan Dörtyollu Nazmiye Muratlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ı Hatay Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları(HATMEK)’teki makamında ziyaret etti. 
 
104 KİLOLUK KALDIRIŞIYLA DÜNYA REKORUNU KIRDI
 
Kadınlar 41 kiloda mücadele eden, 104 kiloluk kaldırışıyla dünya rekorunu kırarak altın madalyaya ulaşan ve aynı zamanda 2012 Londra Paralimpik Oyunları’ndan sonra üst üste ikinci kez altın madalya kazanan ilk sporcumuz olarak tarihe geçen milli halterci Muratlı, Başkan Savaş’tan Hatay’da gerçekleştirilen spor faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.
 
AMACIMIZ HER GÜN BİR ÇOCUĞUMUZU KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRIP SPORA TEŞVİK ETMEK
 
Hatay’da gençleri spora yönlendirmek amacıyla gerçekleştirilen spor faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşan Başkan Savaş, “ Göreve geldiğim ilk günden beri sporun ve sporcunun her zaman yanında oldum. Amacımız her gün bir çocuğumuzu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp, spor yapmaya teşvik etmek. Bunun için Türkiye’nin 2’nci en büyük tesisi unvanına sahip olan HBB Spor Kompleksi ve Yaşam Merkezi’nde, 21 branşta spor kurslarını gençlerimizin hizmetine sunduk” açıklamasında bulundu.
 
BAŞKAN SAVAŞ’TAN 2016 RİO PARALİMPİK OYUNLARI’NDA ÜSTÜN BAŞARI GÖSTEREN MURATLI’YA TEŞEKKÜR
 
Konuşmasına Hatay takımlarının başarılarından söz eden Başkan Savaş, “ Geçtiğimiz sezon HBB Basketbol Takımımız Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde 2’nciliği göğüsledi. HBB Satranç Takımımız Türkiye 1’incisi oldu. Şu anda Hatayspor ligde üçte üç yaptı. Birçok dalda mücadele eden sporcularımız Hatay’a madalyalarla döndü. Bunlar bizi onurlandırıyor. Spora yapılan yatırımlarımızın ne kadar doğru olduğunu görüyoruz. Ben 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda gösterdiğiniz üstün başarıdan dolayı sizi tebrik ediyor, başarılarınızın devamını dilerken Dünya rekoru kırarak bizlere kazandırdığınız altın madalyadan dolayı teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerine yer verdi.
 
104 kiloluk kaldırışıyla Dünya rekorunu kıran milli sporcumuz, spor kenti Hatay’a yaptığı yatırımlardan, spora ve sporcuya desteklerinden dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür etti.
 
Başkan Savaş, günün anısına milli halterci Muratlı’ya, üzerinde 3 semavi dinin simgesi bulunan ve Hatayla özdeşleşen tabloyu hediye etti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet