Skip Navigation Links

Kamu Emekçileri Görevlerine İade Edilmelidir

TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu:

Kamu Emekçileri Görevlerine İade Edilmelidir

Gündem   A+a-

 TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu, 1 Eylül gece yarısı çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan eğitim emekçileri ile bir çok kamu emekçisinin ihraç edilmesine tepkisini bir basın açıklamasıyla gösterdi.
 
İhraç ve açığa alma işleminin örgütlenme hakkının engellenmesi olduğunu savunan TMMOB Makine Mühendisleri Odası İskenderun İlçe Temsilciliği Yürütme Kurulu açıklamasında şöyle denildi ;
 
1 Eylül gece yarısı çıkarılan KHK ile MEB bünyesinde çalışan eğitim emekçileri ile birçok kamu emekçisi hukukun en temel hakkı olan savunma hakkı tanınmadan ihraç edilmiş olup, bunun üzerine çok zaman geçmeden bu kez de 928’i Hatay ilimizde olmak üzere 11285 eğitim emekçisi açığa alınmıştır.
 
Bu açığa almalar bize şunu gösteriyor ki, yapılan bu uygulamalar eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini engelleme girişimidir.
Şunu belirtmeliyiz ki; savunmasız, gerekçesiz, kriterlere dayandırılarak muhalif eğitim emekçilerinin terörle bağdaştırılmasını MMO İskenderun İlçe Temsilcilik Yürütme Kurulu olarak kabul etmiyoruz.
Kamudan hukuksuz bir şekilde ihraç edilen ve açığa alınan bütün kamu emekçileri, bu hatadan geri dönülerek görevlerine iade edilmelidir.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet