Skip Navigation Links

Belediye Toki'ye ait 360 konuta oturum izni verdi..

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin; 'Biz İzni Verdik Siz de Daireleri Verin'

Gündem   A+a-

Sedat İSKENDEROĞLU / DÖRTYOL

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin; “Biz İzni Verdik Siz de Daireleri Verin”

Yapımına 2006 yılında başlanılan ve yılan hikayesine dönen Dörtyol Toki inşaatlarında sona yaklaşıldı. Toki Yetkilileri ve AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk geçtiğimiz mayıs ayında Toki’nin 360 konutu tamamladığını, işin sadece oturum iznine kaldığını ve bu izni de Dörtyol Belediyesinin vermediği yönünde açıklamalarda bulunmuşlardı. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin’de düzenlediği basın toplantısında Toki’nin altyapı çalışmalarını tamamlamadığını, kanalizasyon giderlerinin nereye deşarj edileceğinin belirlenmediğini belirtmiş, bu konuda firma yetkilileri ile görüşme yaptıklarını ve eski arıtma tesisine kadar hat döşeme işleminin başladığını bu çalışmalar tamamlanınca oturum izinlerini vereceklerini söylemişti. Dün sabah saat 10;00’da Dörtyol Toki konutlarının bulunduğu Özerli Mahallesindeki alana gelen Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin, kanalizasyonun arıtmaya bağlandığını ve bu gün oturum izinlerini vereceklerini söyledi. Ama bir ay önce hazır denilen konutlarda sosyal donatıda daha bir çok eksik olduğu, bunların tamamlanması ve konutların teslimi için 10 - 15 günlük süreye daha ihtiyaç olduğu belirtildi....
Oturum izinleri ile ilgili düzenlenen törende bir konuşma yapan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin; “Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimizinde dediği gibi; İyi bir eş, iyi bir ev, iyi bir binek (araba) kişinin saadetindendir. 01.03.2006 tarihinde büyük ümitlerle kayıt olup en geç 16 ayda ev sahibi olma heyecanını yaşıyordunuz. 3 yıl önce başlayan TOKİ maceranız büyük bir hayal kırıklığına dönüşmüştü. Bunlarla ilgilenmesi gereken yetkili kişiler 3 yıl boyunca sadece seyirci kalmış, ellerini taşın altına koymamıştır. Son günlerde gerek kamuoyuna gerekse sizlere sanki her şey hazırmış ta evlerinizin teslimine Belediyemiz engel oluyormuş gibi insafsız ve mesnetsizce iftiralar atılarak, bizlere yüklenilmektedir. Belediyede sizlerle yaptığım toplantıda da dediğim gibi yapı kullanım (Oturum izni) ile ilgili sizler üzerine düşeni yapın, bende sizlerin sıkıntılarını, sizlerin çekmiş olduğu çileyi bilerek Belediyeden de fedakarlık yaparak derhal bu sıkıntıyı giderelim dedim. Bugün burada ev sahibi olmayı bekleyen 360 ev sahibine yani sizlere bu müjdeyi veriyorum. Evlerinizin oturum iznini imzalıyor hepinize ailenizle mutlu, huzurlu bir şekilde sıcak yuvanızda oturmanızı diliyorum. Saygı ve sevgilerimle.” dedi.
360 dairenin oturum iznini onaylayan Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin dana sonra Tokizedelerin soru yağmuruna maruz kaldı. Tokizedeler ilk şartnameyi imzaladıklarında sosyal donatıların içerisinde bir spor kompleksi olduğunu, ama bu gün bu kompleksin mevcut olmadığını, anahtarlarını hangi tarihte teslim alacaklarının hala bir netlik kazanmamış olduğunu, yer yer oturma guruplarının bulunacağını ve toplamda üç adet olmak üzere su fiskıyeli süs havuzlarının ilk planlarda mevcut olduğunu ama bu gün bunların olmadığını, binaların üstünün çatı olacak denmesine rağmen çatıların yapılmamış olduğunu belirttiler. Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin vatandaşların bu konudaki taleplerinde haklı olduğunu belirterek; “Bu eksikliklerle ilgili tespitleriniz yerinde. Eğer ilk şartnamede varsa size eksiksiz teslim etmek durumundalar. Hakkınızı arayın. Biz belediye olarak size elimizden gelen desteği vermeye her zaman hazırız. Yaşadığınız mağduriyetin de farkındayız. Bir çoğunuz bir an önce kiracılıktan kurtulmak, kendi evinizde düzenlemeler yapmak istiyorsunuz.

Bize bir ay önce binaların oturuma hazır olduğunu söylediler ve oturum izninin verilmesini istediler. Bizde sizler mağdur olmayın diye gerekli alt yapı çalışmalarının tamamlanmasını istedik. Aksi takdirde fosseptik atıklarınızın gideceği bir yer yoktu. Eve yerleşseniz dahi kullanamayacaktınız. Bir aydan kısa bir sürede bu sorun aşıldı. Bu gün biz oturum izinlerini verdik. Dairelerin teslimi ise artık Başbakanlık Topluk Konut İdaresinin tasarrufunda. Yetkililer bize bu gün imza edilen oturum izinlerini elden Ankara’ya götüreceklerini 10 gün içinde blok blok daire teslimini gerçekleştireceklerini söylemekteler.” dedi. Tokizedeler ise sosyal donatılar tamamlanmadan binaları teslim almaya niyetli olmadıklarını, tüm eksikliklerin bir an evvel tamamlanması gerektiğini belirtmekteler. Yapılan alışveriş merkezinin yarım olduğunu, spor kompleksinin hiç olmadığını, fıskiyeli süs havuzlarının yerinde yeller estiğini belirtmekte ve bunların tamamlanması için kendi aralarından bir tertip komitesi hazırlamaya başladıklarını ve teslimatın yapılmadan bunların tamamlanmasını istediler.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet