Skip Navigation Links

Araçlarınıza Gösterdiğiniz Özeni Kendinize de Gösterin

Ramazan Ayı Öncesi Uyarı ; Karın Ağrılarınız Oluyorsa Check-Up Yaptırmalısınız

Sağlık   A+a-

 
Araçlarınıza Gösterdiğiniz Özeni Kendinize de Gösterin
 
Ramazan Ayı Öncesi Uyarı ; Karın Ağrılarınız Oluyorsa Check-Up Yaptırmalısınız
 
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aslan, ramazan ayında oruç tutacak vatandaşlarımızı uyardı. Özellikle Mide ve Safra kesesi hastalıkları yönünden teşhis ve tedavilerin uygulanması gerektiğini belirten Ahmet Aslan, “Araçlarımızı her 10-15.bin kilometrede bir bakımını yaptırıyoruz, fakat kendi vücutlarımızı ihmal ediyoruz. Özellikle ramazan ayında oruç tutacakların mide ve safra kesesi hastalıkları yönünden teşhisleri konulmalı, tedavileri uygulandıktan sonra oruç tutulmalıdır ” dedi.
 
Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet ASLAN yaptığı açıklamada şunları söyledi “Midede gastrit ve ülserli hastalar az az ve sık sık yemek yemelerini tavsiye ediyoruz, tanılarını anamnez ( hikaye) ve gerektiğinde endoskopi ile koyabiliyoruz.. Tıbbi tedavi ile bu hastalıklar tamamen iyileşebirler, rahatlıkla oruç tutulabilinir. Ayrıca pek çok kişinin korkusu olan Endoskopide sedoanaljezi ve teknikteki gelişmeler ile kolaylıkla uygulabilmektedir.
Safra kesesinde taşı olanların, uzun açlık dönemi ve sonrası aşırı yemek yeme sonucu kolesistit ( safra kesesi iltihabı ) geçirme ihtimalleri çok artmaktadır. Bu nedenden dolayı oruça başlamadan önce eğer önemli ek bir sağlık problemleri yoksa ameliyatları önerilmektedir.
Safra kesesi taşları karın ağrısı, bulantı-kusma, sarılık gibi şikayetler yapabileceği gibi, herhangi bir bulgu vermeden yapılmakta olan batın ultarsonunda tesadüfen saptanabilir. İltihaplanmaya, safra yollarıında tıkanmaya, safra kesesi ve yollarında kansere neden olabilmektedir. Bu nedenle saptandığında pek çok hastada Laparaskopik ameliyat önermekteyiz.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet