Skip Navigation Links

Maaş Bordrolarını Yaktılar

Sağlık -Sen Hatay Şubesine bağlı sağlık çalışanları Antakya Devlet Hastanesi önünde maaş bordrolarını yakarak hükümeti protesto etti.

Sağlık   A+a-

 
Sağlık -Sen Hatay Şubesine bağlı sağlık çalışanları Antakya Devlet Hastanesi önünde maaş bordrolarını yakarak hükümeti protesto etti.
Antakya Devlet Hastanesi giriş kapısı önünde toplanan Sağlık-Sen Hatay şubesi üyeleri adına açıklaması yapan Şube Başkanı Feleytun Gönç, performans sistemi kapsamında 2003 yılından 2011 yılına kadar ortaya konulan her yeniliğin çalışanlar arasındaki iş barışını ve motivasyonunu bozduğunu iddia etti.
Performans sistemiyle sağlık hizmetlerinin sunumunda yüzde 250'lik bir sayısal artış sağlandığını ancak istihdam konusunda yükselen talepe uygun bir artış yaşanmadığı aktaran Gönç, "Bu durumun nitelikli sağlık hizmeti sunumu sürecini zora sokmuştur. Performansa dayalı ek ödeme dağılımında yaşanan adaletsizlikleri gidermek amaçlı her girişim Maliye Bakanlığı engeline takılmıştır. Maliye Bakanılığı 4/C statüsünde çalışanların aile yardımına bile set çekmiştir. Sağlık Bakanlığı ise çalışanlarının haklarını savunma konusunda yetersiz kalmıştır. Bizler sağlıkta dönüşümün mimarları değil ancak köleleriyiz. Performans sistemi miadını doldurmuştur. Para odaklı motivasyonla sınırlı olmayan yeni bir sistem düşünülmesi gerekmektedir" dedi.
Gönç'ün yaptığı bu açıklamanın ardından sağlık çalışanları alkışlar arasında maaş bordrolarını yaktı.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet