Skip Navigation Links

Körfez Tıp'tan Ücretsiz Meme ve Troid Taraması

Özel Dörtyol Körfez Cerrahi Tıp Merkezi, Arsuz Sağlık Ocağı'nda meme ve troid taraması yaparak etkinliklere katkı sundu.

Sağlık   A+a-

 
 
 
Körfez Tıp’tan Ücretsiz Meme ve Troid Taraması
Füsun Sayek etkinlikleri Arsuz yöresinde tüm hızıyla sürüyor. Farklı sağlık kuruluşlarının düzenlediği ücretsiz sağlık taramalarına ise ilgi bihayli ilgi görüyor.
 
 
Özel Dörtyol Körfez Cerrahi Tıp Merkezi, Arsuz Sağlık Ocağı’nda meme ve troid taraması yaparak etkinliklere katkı sundu.
Özel Dörtyol Körfez Cerrahi Tıp Merkezi Radyoloji Uzmanı Doktor Mustafa Bardakçı’nın yaptığı taramalara kadınlar ve troid şüphesi olan vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler.
Son yılların sıkça rastlanan Meme Kanseri ve Troid gibi hastalıklara karşı dikkatli olunması gerektiğini hastalarına anlatan Radyoloji Uzmanı Doktor Mustafa Bardakçı, kadınların özellikle banyo sonrası meme kontrollerini kendileri dahi yapabileceklerini belirterek, şüphe oluştuğu anda bir uzman hekime müracaat edilmesinin erken teşhis konusunda önemli olduğuna dikkat çekti.
 
 
Özel Dörtyol Körfez Cerrahi Tıp Merkezi Radyoloji Uzmanı Doktor Mustafa Bardakçı, 8. Gün Haber’e şunları söyledi: “Şuana kadar meme ultrason kontrollerini yaptık. Meme hastalıklarının ne kadar önemli olduğunu bütün halkımız son derece iyi biliyor. Biz de bir katkıda bulunmaya çalıştık. Gereken önerilerimizi hastalarımıza bildirdik.
 
 
Sürekli kendi kendilerimi muayene etmeleri gerekiyor. Özellikle banyodan sonra memenin bütün kadranlarını rutin bir şekilde ve her kadranı hiç acele etmeden tek tek kendi kendilerini muayene ederek meme hastalıklarını öncelikli olarak tanısı aşamasında bize çok yardımcı olabilirler. Daha sonra eğer ellerine garip bir kitle lezyonu ve garip bir şişlik geliyorsa özellikle ciltte çekilmeler, morarmalar varsa, meme başında çekilmeler varsa veya kanlı akıntı varsa bu tür semptomlar da eklenmişse kesinlikle bir hekime müracaat etmek zorundalar. Ama bu şekilde kendilerini muayene ederlerse sadece bir şişlikle bile gelseler altlarından pek çok şeyler çıkabiliyor. Bu yüzden bu muayene yöntemi son derece önemli. Eskiden bu tür yöntemler kullanılmıyordu, mamografi kullanılmıyordu, ultrason kullanılmıyordu, emar kullanılmıyordu. Şuanda açığa çıktığı için biraz fazla gibi gözüküyor.
Son yıllarda meme kanseri vakası son derece yükseldi.”
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet