Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Almanya Türk Konseyi’nden Rektör Kaya’ya Ziyaret

Almanya Türk Konseyi Başkanı Taceddin Yatkın ve Beraberindeki Heyet Rektör Kaya’yı Makamında Ziyaret Etti

Almanya Türk Konseyi’nden Rektör Kaya’ya Ziyaret

Gündem   A+a-

Almanya Türk Konseyi Başkanı Taceddin Yatkın, Türk Alman Kültür Merkezi Genel Başkanı Mehmet Garip Siper, Türk Alman Kültür Merkezi Köln Şube Başkanı Mehmet Cambaz ile beraberindeki heyet MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya’yı makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette, Almanya Türk Konseyi Başkanı Taceddin Yatkın Konsey’in Almanya’da faaliyet gösteren yaklaşık 550 derneğin bağlı olduğu bir çatı kuruluş olduğunu, kendilerinin amme hizmeti yaptıklarını ve Türk-Alman ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla çok yoğun bir çalışma sergilediklerini ifade etti. Berlin-Ankara arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik köprü vazifesi üstlendiklerini belirten Yatkın; ağırlıklı olarak eğitim, yabancılar hukuku, oturum izni ve çalışma izni konularında problem yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalıştıklarını söyledi. 
 
Yatkın, Rektör Kaya’ya Mustafa Kemal Üniversitesi’nin gerek konsey, gerekse Türk Alman Kültür Merkezi işbirliği ile yurt dışında özellikle Almanya’da tanınırlığının artırılmasına yönelik çalışmalar yapabileceklerini ve üniversitelerarası anlaşmalarla öğrenci ve personel hareketliliği için köprü görevi üstlenebileceklerini; ilimize, üniversitemize katma değer sağlayacak projelerin içinde yer alarak MKÜ ile daha sıkı çalışmalar içinde olmak istediklerini sözlerine ekledi. 
 
MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtti ve yakın zamanda ülkemizde gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi ve sonrasında Avrupalı devletler başta olmak üzere dünya devletlerine dikkat çekerek: “Bu süreçte görülmüştür ki, çok daha fazla çalışmalıyız. Şer odaklarının yüzyıllardır Türkiye ile ilgili emellerini hepimiz biliyoruz. Bunlara karşı beyanattan öte şeyler yapmalıyız. Bizler Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin geliştirdikleri politikaları yakından takip ediyoruz.  Türkiye’yi daha iyi yerlere getirebilmek adına siyasi erklerimizin vermiş olduğu kalkınma hamlesine biz de Üniversite olarak katkı yapmak istiyoruz. Üniversite olarak sunacağımız katkı doğal olarak eğitim, ilim ve bilim alanında olacaktır. Sizlerin yardımları ile ikili ilişkileri geliştirmemize yardımcı olacaksınız. Bu nedenle ziyaretinizi önemsiyorum.” dedi.
 
Ziyarette, Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler ve Bilimsel Araştırma Projelerinden sorumlu Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Cengiz Yıldız, Türk Alman Kültür Merkezi Genel Başkan Vekili Ahmet Gültekin, Genel Başkan Yardımcısı Recep Tuncay ve Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Saldıran da hazır bulundu. 
 
Ziyaret karşılıklı iyi dileklerin ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 
  
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar