Skip Navigation Links

Dr. Yıkıcı, projelerini anlattı

İskenderun Sağlık Grup Başkanı Doktor Yavuz Selim Yıkıcı düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdiği, devam eden çalışmalar ve projeleri hakkında

Sağlık   A+a-

İskenderun Sağlık Grup Başkanı Doktor Yavuz Selim Yıkıcı düzenlediği basın toplantısıyla gerçekleştirdiği, devam eden çalışmalar ve projeleri hakkında bilgiler verdi.
Öncelikli olarak gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren İskenderun Sağlık Grup Başkanı Yavuz Selim Yıkıcı, Devlet Hastanesinin Acil servis hekim sayısının geçici görev ve atamalarla iyileştirerek mevcut hizmetin aksamasının engellendiğini, şu an itibari ile 18 hekimin devlet hastanesi acil servisinde görev yaptığını kaydetti.


Hastane inşaatının % 70’i tamamlandı
Sağlık Grup Başkanı Doktor Yavuz Selim Yıkıcı; “Höyük, Konacık Sağlık Ocaklarının bu kura döneminde hekim atamalarının yapıldığını ve hekimlerin göreve başladığını, Merkez 4 Nolu Sağlık Ocağının Hekim dahil personel ihtiyacı karşılanmış fiziki mekan iyileştirmeleri gerçekleştirilmiş olup 4 hekimle verimli olarak faaliyete devam etmektedir. Arsuz ve çevre beldelerde Adli Tabiplik hizmetleri aktif hale getirilerek vatandaşların mağduriyetleri giderilmiş ve vatandaşların adli tabiplik hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmaları sağlanmıştır. 3816 sayılı yasa gereği Yeşil Kart almak için müracaat eden vatandaşların sorunlarını anında ve yerinde çözmek adına Yeşil Kart sorun çözme birimi oluşturulmuş olup, yeşil kart bürosuna personel ve teknik takviye yapılarak müracaat ve işlemlerin daha kısa sürede sonuçlandırıp vatandaş mağduriyeti giderilmiştir.
Yapılmakta olan 250 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi inşaatının da %70 inin tamamlanmış olduğunu ve muhtemelen 2010 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyleyen Sağlık Grup Başkanı Dr. Yıkıcı, bunlarla beraber sigara denetimleri, aile hekimliği gibi projelerinde devam etmektedir.” Dedi. Projelerini de anlatan Sağlık Grup Başkanı Dr. Yavuz Selim Yıkıcı, “Sağlık Grup Başkanlığı hizmet binasını İskenderun Akbağlar mahallesindeki Belediye Sağlık Ocağına taşınmasıyla ilgili çalışmalar var. Sağlık Grup Başkanlığı hizmet binasının hizmet aşamasında olup AÇSAP Verem Savaş Halk Sağlığı Laboratuarı ve Konferans Salonunun tek binada toplanması. Mevcut arsaya kat karşılığı bina yapımı 2. ihale süresine girmiştir. Yeşil Kart Hizmet Biriminde görevli Tapu, Emniyet, Vergi Dairesi, İlçe Tarım Müdürlüğü gibi kuruluşların personelinin tek çatı altında toplanarak hizmetin daha hızlı ve düzenli verilmesi amacıyla girişimler başlatıldığını, İlçemiz Nardüzü Sağlık Ocağının kiralama yolu ile yeni bir binaya taşınması için girişimler başlatılmıştır. İlçemiz Esentepe mahallesinde kiralama yolu ile bir sağlık ocağı açma çalışmalara başlanmıştır. Karahüseyinli, Kurtbağı ve Düğünyurdu Sağlık Evlerinin binalarının kiralama yolu ile başta olmak üzere çalışmalara başlanmıştır. Basın yolu ile düzenli tıbbi makaleler yayınlanması için girişimler, Portör muayenelerin İlçemiz Halk Sağlığı laboratuarında yapıla bilmesi girişimleri, sağlık ocakları hekimlerine yönelik hizmet içi eğitim programı çalışmaları hazırlığı yapılmakta, Arpaderesi Köyüne mülkiyeti köy tüzel kişiliğine ait binanın Sağlık Evi hizmet binası olarak bağışlanması yönünde muhtarlığın talebi doğrultusunda anılan yere Vekil, Ebe kadro tahsisi için girişimlerin başladığını açıkladı.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet