Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Ucuz Bina Diye Kendinize MEZAR Almayın

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, İMO'nun 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 17. yıldönümünü hatırlatan sergisinde önemli bir mesaj verdi:

Ucuz Bina Diye Kendinize MEZAR Almayın

Gündem   A+a-

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin 17. yıldönümünde T.M.M.O.B. İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilciliği’nin açmış olduğu 17 Ağustos Marmara Depremini Anma Fotoğraf Sergisi'ni ziyaret etti.
 
Marmara Depremi'nde insanların çaresizliğini ve en derin acıların yaşandığı anları fotoğraflarla dile getiren sergide Başkan Nazım Culha, vatandaşlara bina alırken ruhsatlı binaları tercih etmelerini tavsiye ederken, " Ucuz bina diye kendinize mezar almayın" diyerek, deprem gerçeğine bir kez daha dikkat çekti.
 
17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nin üzerinden 17 yıl geçmesine rağmen, depremle ilgili ciddi önlemler alınmadığına dikkat çeken Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, "Standartlara uygun olmayan yapılar en küçük ölçekli depremde bile insanın canını alabilir. İnsanların özellikle ruhsatlı yapılarda ikamet etmeleri, bina alırken o binanın kimliğini sorgulamaları gerekiyor. Yani bina ucuz diye kendilerine mezar almamaları gerekir! Günümüzde teknoloji o kadar ilerledi ki en kötü zeminde bile zemin iyileştirme çalışmaları ile sağlıklı binalar yapabiliyorlar. Bu nedenle herkesin tekniğe uygun yapıları tercih etmesi gerekir. Ancak, halkımız ucuzdur diye sağlıksız binalarda ikamet etmeyi tercih ediyor.  İnşaat mühendisi arkadaşlarımız 'Tekniğe aykırı yapılar olmasın, ruhsatsız yapılar almayın' diye bas bas bağırıyorlar. Bu uyarılar bazı insanlar tarafından da yanlış algılanabiliyor. Ancak, halkımız ev alırken uzmanların önerilerini dinlesinler.  İnsan hayatı çok ucuz değil!  Depremle kayıpların sıfır düzeyde inmesi arzusundayız. 17 Ağustos Marmara depreminin yıldönümünde o günleri unutturmayan ve böyle bir anmayı yapan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi İskenderun Temsilcisi Selahattin Gündüz ve yönetimine teşekkür ediyor, meslek hayatlarında başarılar diliyorum. Arsuz Belediyesi olarak sürekli yanlarında olduğumuzu bir kez daha dile getirmek istiyorum" derken, depremde yitirilen canları saygı ve rahmetle andı.
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş