Skip Navigation Links

Meme kanseri önemli bir sağlık sorunu..

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünün öncülüğünde düzenlenen 'Meme Kanserinde Yenilikler' toplantısında yeni tedavi yöntemleri ayrıntılı olarak bil

Sağlık   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğünün öncülüğünde düzenlenen “Meme Kanserinde Yenilikler” toplantısında yeni tedavi yöntemleri ayrıntılı olarak bilim insanları tarafından tartışıldı.
Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerafettin Canda toplantıda yaptığı konuşmada bilimsel toplantıların aynı konu üzerine çalışanları bir araya getirdiğini, ayrı kurumlarda ve ayrı yerlerde çalışanların görüş alış verişi yapmalarına sağladığını belirterek “Dar kapsamlı konular üzerinde yapılan çalıştaylar aynı alanda çalışan bilim insanları arasında bilgi paylaşımı üst düzeyde oluyor. Çok büyük yarar sağlıyor. Mustafa Kemal Üniversitesi olarak böyle çalışmalara önem veriyoruz. Bu tür toplantıların sayılarını arttırmayı istiyoruz. Toplantı düzenlemek için arkadaşlarımı yüreklendiriyorum.
Bugün çalışmakta olduğumuz meme kanseri insanlığın her döneminde kadınlarımızın önemli sağlık sorunu olmuştur. Son yıllarda sağlık teknolojisinin gelişmesiyle meme kanserinde erken tanı konulması sağlanmış. Tedavisinde büyük başarılar elde edilmiştir. Toplantımızı Başkent Üniversitesi ile birlikte yapmaktayız. Dokuz Eylül üniversitesi ve Adnan Menderes Üniversitesinden katılan arkadaşlarımız var. Katkılarından dolayı kendilerine teşekkür ederim.
Düzenlenen bu toplantı katılımcı hekim arkadaşlarımıza katkısının büyük olacağı inancıyla toplantının başarılı geçmesini diliyorum.”dedi.
Meme Kanseri Tedavisinde Yeni Gelişmeler toplantısına Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Dr. Nazan Savaşta katıldı. Başkan Savaş Yaptığı Konuşmada meme kanserinin ne kadar önemli olduğunu bildiğini belirterek “Kent sağlığının korunması alanında üniversite ile birlikte çalışacağız. Ortak projeler geliştireceğiz. Örneğin, Meme Kanserinin erken tanısı için kentimizde yaşayan kadınlar üzerinde tarama yapıla bilir. Kanserin Tedavisinde erken tanı çok önemli. Tarama işlemine yaparsak birçok kadını erken tanı konulabilir” dedi.
Toplantıda katılımcılar yaptıkları çalışmaları anlattılar. Dünyada gelişen yeni tedavi yöntemlerini tartıştılar. Toplantı sonunda gelişen ortak görüş başarılı olduğu, Mustafa Kemal Üniversitesinin gösterdiği konuk severlikten dolayı Rektör Canda’ya teşekkür ettiler.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet