Skip Navigation Links

Halkın sağlığını tehlikeye atanın vay haline..

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu kurallara uymayan işletmelere aman vermiyor..

Sağlık   A+a-

5179 Sayılı Gıda Kanunu gereğince, İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri tarafından, ilçemizdeki denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Kaymakam Cengiz Horozoğlu, denetimlerdeki amacın teknik ve hijyenik şartlara bakılarak vatandaşların sağlıklı gıda tüketmelerini sağlamak olduğunun altını çizerken, bu kapsamda 209 üretim, 33 gıda satış, 107 toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 349 işyerinin denetlendiğini belirtti.
Alınan şikayetlere istinaden, iki fırın ve bir pastaneye ise teknik ve hijyenik koşulları uygun olmadığı gerekçesiyle idari para cezası ve kapatma cezası uygulandığının altını çizen Kaymakam Horozoğlu, işyerlerini insan sağlığı konusunda gerekli titizliği göstermeleri konusunda da uyardı.
Tüketicilerin gıda sektörü ile şikâyetlerini yaptıkları Alo 174 Gıda Hattı’ndan, alınan şikâyetlerin de değerlendirildiğinin altını çizen Horozoğlu, bu kapsamda da Mayıs-Haziran ayı içerisinde 23 adet şikâyet olduğunu, bir şikâyete istinaden üretim izni olmadığı için bir fırına idari para cezası ve kapatma cezası verildiğini söyledi.
Ayrıca Hayvancılık faaliyetleri konusunda da bilgi veren Horozoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğünce, 915 hayvanın veteriner bilgi sistemine kaydının yapıldığını, çeşitli il ve ilçelere sevki için 163 sığır, 452 koyun, 25.564 arı’ya sevk raporu verildiğini, 3369 sığır derisi, 4861 koyun derisi, 620 keçi derisi, 2502 kg. balık sevki yapıldığını belirterek 491.470 kg. denizbalığı için ihracat sağlık raporu verildiğini, 2990 büyükbaş, 1200 küçükbaş, 192 tek tırnaklı, 2800 kanatlı, 190 köpek-kedi, 23.309 arı’nın şap aşısı yapıldığını, 2457 büyükbaş hayvana şap aşısı yapıldığını ve 166 kuduz aşısı yapıldığını söyledi.
Çilek Projesinde Ürün Hasadı Yapıldı
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Tarım Müdürlüğünün ortak yürüttükleri projelere de değinen Kaymakam Cengiz Horozoğlu, çilek projesinde ürün hasadının yapıldığını, bodur elma projesinin alt yapı çalışmalarının devam ettiğini ve sosyal güvencesi olmayan 8 kişiye sosyal riski azaltma projesi çerçevesinde birer adet çapa makinesi dağıtıldığını belirtti.
Bitki hastalıkları ve zararlıları ile ilgili yapılan projeler kapsamında da bilgi veren Kaymakam Cengiz Horozoğlu, ilçemizde 16 adet zirai ilaç bayisinin bulunduğunu Mayıs-Haziran aylarında 32 kontrolün yapıldığını belirterek, çiftçilerimize 107 adet üretici kayıt defteri dağıtıldığını, 32 adet üretici kayıt defterinin onaylandığını söyledi. Ayrıca, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında 36 dosyaya rapor düzenlendiğini de belirten Kaymakam Cengiz Horozoğlu, İlçe Tarım Müdürlüğünce yetki almış 17 teknik eleman tarafından çiftçilerin hastalık, zararlı ve yabancı ot ile ilgili sorunlarına çareler aranarak, gerekli kültürel tedbirler tavsiye edilmiş ihtiyacı olanlara da reçetelerin ücretsiz olarak yazılmakta olduğu dile getirilmiştir. Çiftçilere eğitim ve yayım alanında da çeşitli bilgilerin sunulduğunu belirten Kaymakam Cengiz Horozoğlu, bu kapsamda 28 köyde 543 çiftçiye reçete ve ilaç kalıntılarına yönelik bilgi toplantısı düzenlendiğini belirtti.
Kaymakam Cengiz Horozoğlu, Su Ürünleri kontrol çalışmaları kapsamında ise İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerince, 20 denetim, 2 kez su ürünleri depo kontrolü ve körfezdeki kirlilik düzeyini ölçmek için kıyıda bağlantısı bulunan 5 işletme ve 3 alıcı ortamdan 8 numune alınarak su kirliliği denetimi, ayrıca 6 kez kıyı şeridi kontrolü yapıldığını belirtti.
Su Ürünleri Eğitim çalışmalarına da değinen Kaymakam Cengiz Horozoğlu 80 adet Amatör Balıkçı belgesinin verildiğini sözlerine ekledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet