Skip Navigation Links

Erken teşhis Corcet’i hayata bağladı

Meme rahatsızlığı şikâyeti ile Özel palmiye Hastanesine gelen 78 yaşındaki Corcet Kabaca’nın erken teşhis sayesinde sağlığına kavuştu.

Erken teşhis Corcet’i hayata bağladı

Sağlık   A+a-

Özel Palmiye Hastanesi Başhekim ve Genel cerrahi uzman Dr Yılmaz Şahutoğlu kadınların korkulu rüyası meme kanserinde erken teşhisin önemli olduğunu söyledi.
 
Şahutoğlu, 78 yaşındaki Corcet Kabaca’nın sol memede ağrı yapmayan bir kist şikayeti ile geldiğini belirterek, “Hastamız Corcet Kabaca’nın muayene, tahlil ve tru-cut biyopsi neticesinde meme kanseri teşhisi konuldu. Ardından hastamızı ameliyata aldık. Ekibimiz ile birlikte yaptığımız başarılı ameliyat sonrasında bir günde ayağa kalkan Kabaca’nın şuanda sağlık durumu iyi” dedi.
 
Sağlığına kavuşan Corcet Kabaca’yı yalnız bırakmayan Almanya’daki kızları da, “Biz Dr. Yılmaz Şahutoğlu’nun bu konuda başarılı bir cerrah olduğunu bilerek ve inanarak geldik, yanılmadığımızı gördük. Kendilerine ve ekibine bu başarılı operasyondan ve samimi ilgilerinden dolayı çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
 
DOKUZ KADINDA BİRİNDE RASTLANIYOR
 
Gelişen teknoloji karşısında kadınların halen korkulu rüyasının meme kanseri olduğunu söyleyen, Özel Palmiye Hastanesi Başhekim ve Genel cerrahi uzman Dr Yılmaz Şahutoğlu, “İnsan sağlığının hayati önem oluşturduğu günümüz koşullarında meme kanseri neredeyse 8-9 kadında birinde rastlanmakta. Meme kanseri kadınlarda en sık rastlanan kanser türü ve ne yazık ki son zamanlarda bölgede de bu yönde teşhisi koyduğumuz çok sayıda hastamız mevcut. Önlenemeyen ancak düzenli takipler ile erken teşhis koymaya ve bunun neticesinde de çok başarılı bir şekilde tedavisini mümkün olduğu bir hastalıktır. Burada önemli olan kadınlarımızın bu konuda duyarlılık gösterip meme muayenesi, ultrason ve mamografi incelemelerini düzenli olarak yaptırmalarıdır. Unutmayalım ki erken evrede yakalanan meme kanseri % 100’e yakın bir şifa oranı ile tedavi edilebilmektedir” şeklinde konuştu.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet