Skip Navigation Links

Sizler Şehrin Lokomotifini Oluşturuyorsunuz

HESOB’un düzenlediği birlik ve beraberlik toplantısı başkan Savaş'ın katılımıyla gerçekleşti.

Sizler Şehrin Lokomotifini Oluşturuyorsunuz

Gündem   A+a-

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 15 Ağustos Pazartesi günü, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği(HESOB) ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Birlik ve Beraberlik Toplantısı’na katıldı.
 
Antik Han Plaza’da gerçekleşen toplantıya Başkan Savaş’ın yanı sıra HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay genelinde faaliyet gösteren 71 oda başkanı katıldı.
 
HATAY’DA MOBİLYACILIK SEKTÖRÜ BAŞKAN SAVAŞ’IN EMEKLERİYLE GELİŞİYOR
 
Toplantının açılış konuşmasında sözlerine 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinerek başlayan HESOB Başkanı Abdulkadir Teksöz, tüm ülke olarak bu süreçte birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini belirtti. Bugüne kadar esnaf ve sanatkârlar olarak beklenti ve taleplerine ivedilikle cevap veren, kendilerine her zaman destek olan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a teşekkür ederek sözlerine devam eden Teksöz, “Antakya Sanayi Sitesi’nin hem doğu yakasında hem de batı yakasında HBB ekiplerinin gerçekleştirdiği hummalı çalışmalar devam etmektedir. Aynı zamanda Narlıca’da devam eden Mobilyacılar Sitesi’nin altyapı çalışmaları Başkanımızın katkıları ve emekleriyle hızlı bir şekilde ilerlemektedir. Başkanımızın bu çalışmaları ile Hatay’ın mobilyacılık sektöründe adından başarıyla anılacak bir kent haline geleceğine yürekten inanıyorum. Bunun da en somut karşılığı Hatay’da ilk kez gerçekleşecek olan mobilya ve tarım fuarlarıdır. 3-6 Kasım Tarım Fuarı ve 12-20 Kasım Mobilya Fuarı ile Hatay’da bir ilk daha gerçekleşmiş olacak” dedi.
 
FUAR ORGANİZASYONLARINA DESTEK SUNAN BAŞKAN SAVAŞ’A TEŞEKKÜR
 
Konuşmasının devamında gerçekleşecek fuarların Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin Ek Hizmet Binası’nın yapılacağı alanda hayat bulacağını belirten Teksöz, “Gerek alanların temini gerekse bu alanların düzenlenmesi ile ilgili her türlü desteği veren Başkanımız Lütfü Bey’e çok teşekkür ederim. Yine bu fuarların organizasyonuna destek sunan Sayın Valimize ve oda başkanlarımıza da teşekkür ederim” diyerek yapılacak fuarlar ile ilgili düşüncelerini belirtti.
 
BAŞKAN SAVAŞ:” ESNAF VE SANATKÂRLARIMIZ ŞEHRİN LOKOMOTİFİNİ OLUŞTURUYOR”
 
Yaklaşan fuarlar öncesi Ekim ayında tüm oda ve dernek temsilcileriyle bir araya geleceklerini ifade eden Başkan Savaş, “Başkanımızın da söylediği gibi bugüne kadar elimizden geldiğince esnafımızın yanında olduk. Biliyoruz ki esnaf ve sanatkârlarımız bu şehrin lokomotifini oluşturuyor. Esnafımız, sanatkârımız ne kadar mutluysa Hatay o kadar mutludur. Hem Antakya Belediye Başkanlığı hem de Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevlerimde her zaman insani ilişkilerimizi ön plana çıkararak hizmetlerimizi gerçekleştirdik” dedi.
 
HBB’NİN 500 KİLOMETRELİK ASİ NEHRİ PROJESİ HAZIR
 
Hatay’ın biriken sorunlarının olduğunun altını çizen ve bunları tek tek çözüme kavuşturduklarını belirten HBB Başkanı Savaş, Asi Nehri ile ilgili de açıklamalarda bulundu. Asi Nehri’nin sorumluluğunun Devlet Su İşleri(DSİ)’ye ait olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “HBB olarak Asi ile ilgili attığımız her adımda DSİ’nin iznini almak zorundayız. DSİ, Asi’ye saniyede 1000 metreküp su bırakması gerekmektedir. Asi Nehri’ne kirli suyun karışmasını engellemek bizim görevimiz ve bunun için de iki yıldır yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaklaşık iki yıl içerisinde üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdiğimizi herkes görecek. Asi Nehri’ne akan kanalizasyonları sorununu bitirmek için yaklaşık 500 kilometrelik projemizi tamamladık ve en kısa zamanda hayata geçireceğiz” dedi.
 
ASİ NEHRİ HATAY’A YAKIŞIR BİR GÖRÜNÜME KAVUŞACAK
 
Asi Nehri’nin özlenen günlere kavuşması için gerekli tüm adımları attıklarını ancak bazen buna karşılık alamadıklarını da ifade eden Başkan Savaş, “İki yıldır hazine arazilerinden satın almak için gerçekleştirdiğimiz girişimlerin maalesef hiçbirine yanıt alamadık. En sonunda kendi imkânlarımızla Küçükdalyan mevkiinde bir arazi satın aldık. Biz projelerimizi hayata geçirirken DSİ de üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Bu projelerin sonunda Asi temiz suya kavuşacak ve hem Antakya hem de Defne bu kötü görüntüden arınmış olacak” diyerek çok yakında bu sorunun tarih olacağının müjdesini verdi.
 
Hatay’ın son yıllardaki ekonomik durumu hakkında da düşüncelerini paylaşan HBB Başkanı Savaş, Hatay’ın vergi sıralamasında ilk basamaklarda yer almasına karşın hizmet alımında geride kaldığını belirtti. Bu konuda herkesin elini taşın altına koymasını da isteyen Başkan Savaş, bu çalışmaların sonunda kazananın yine Hatay olacağını ifade etti.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet