Skip Navigation Links

Nakil Mucizesi Nahide

İskenderunlu Nahide Kenç kemoterapi gördü, 9 aylıkken babasından alınan parçayla karaciğer nakli oldu.

Nakil  Mucizesi  Nahide

Sağlık   A+a-

HENÜZ 5 aylıkken karaciğer enzim bozukluğu, ardından da karaciğer tümörü saptanan İskenderunlu Nahide Kenç kemoterapi gördü, 9 aylıkken babasından alınan parçayla karaciğer nakli oldu, tüm bu olumsuzluklara karşın yaşıtlarından geri kalmadı. 6 yaşına basan ilkokula başlamaya hazırlanan Nahide çok heyecanlı olduğunu belirtip, "Büyüyünce doktor olacağım çünkü çocukları iyileştirmek istiyorum" dedi.

Hatay'ın iskenderun/" title="İskenderun Haberleri" style="text-decoration: none; font-size: 16px; line-height: 24px; color: rgb(51, 51, 51) !important; cursor: pointer !important; font-variant-numeric: normal !important; font-stretch: normal !important;">İskenderun İlçesi'nde oturan Sezen (35) - Erdal (37) Kenç çiftinin çocukları Nahide'de, doğduktan 4 ay sonra sağlık sorunları ortaya çıktı. 5 Mayıs 2010 doğumlu Nahide'ye trizonemi (enzim bozukluğu), ardından da hepatoselüler karsinom (karaciğer tümörü) ön tanısı koyuldu. Kasım ayında minik Nahide'ye kemoterapi uygulandı. Adanave Ankara'da çocuklarına şifa arayan Kenç çifti, karaciğer nakli için İzmir Kent Hastanesi'ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda baba Erdal Kenç'in kızına verici olabileceği saptandı.

BABASINDAN ALINAN PARÇA NAKLEDİLDİ

Nahide ve baba Kenç 13 Nisan 2011 tarihinde Doç. Dr. Murat Kılıç başkanlığındaki ekip tarafından ameliyata alındı. Baba Kenç'ten alınan karaciğer parçası minik Nahide'ye başarıyla nakledildi. Önce Nahide bebek, ardından da babası taburcu oldu. Kontrollerin arası bir aya uzayınca İskenderun'a dönen aile, rutin muayeneler için İzmir'e sık sık gelmeye başladı. Nahide, birkaç gün önce annesi Sezen ve babası Erdal Kenç ile birlikte 5 yıl kontrolü için İzmir Kent Hastanesi'ne geldi. Doç. Dr. Murat Kılıç, Nahide'nin nakil sonrası sağlık sorunlarından kurtulduğunu belirterek, "Nahide ameliyat sonrasında hızla toparlandı, gelişimi yaşıtlarından farksız oldu. Onları böylesine sağlıklı ve mutlu çocuklar olarak görmek bize tüm yorgunluklarımızı unutturuyor" diye konuştu.

'DOKTOR OLMAK, ÇOCUKLARI İYİLEŞTİRMEK İSTİYORUM'

Kızının bu yıl okula başlayacağını belirten anne Sezen Kenç duygularını şöyle dile getirdi: 

"Çok zor, kötü günlerimiz oldu. Nahide bebekliğini hastanelerde geçirdi. Ancak nakil sonrasında yüzümüz güldü. Kızımız çok iyi, normal çocuklar gibi büyüyor, gelişiyor. Bu yıl da okullu olacak. Şimdi bunun heyecanını yaşıyoruz."

İilkokula başlamaya hazırlanan Nahide de çok heyecanlı olduğunu belirtti, "Büyüyünce doktor olacağım çünkü çocukları iyileştirmek istiyorum" dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet