Skip Navigation Links

Samandağlı Girişimcilere Sertifikaları Takdim Edildi

Atso Genel Sekreter Yardımcısı Ali Mullaoğlu Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i makamında ziyaret etti.

Samandağlı Girişimcilere Sertifikaları Takdim Edildi

Yerel   A+a-

ATSO Başkanı Hikmet Çinçin,Kosgeb İl Müdürü Kenan Sert, Antakya Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Ali Kanlı  ,Abigem Direktörü İdil Siret Teoman,Atso Genel Sekreter Yardımcısı Ali Mullaoğlu Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir’i makamında ziyaret etti. Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı M.Ali Kamacı Ve Samandağ Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yıldız ziyarette hazır bulundu. Girişimcilik ve Samandağ ‘da iş imkanları,sanayi sitesi ve istihdam olanakları konusunda başkan Nehir ile istişarelerde bulunulduktan sonra sertifika törenine katılı sağlandı.
Samandağ Belediyesi hizmet binasında bulunan eski meclis salonunda gerçekleşen sertifika töreninde Samandağ Belediyesi,Atso,Abigem,Kosgeb işbirliğiyle düzenlenen uygulamalı girişimcilik  eğitimlerinde belge almaya hak kazananlara sertifikaları takdim edildi. 
 
Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Nehir:”Bugün burada gerçekleştirdiğimiz sertifika töreninde  Atso başkanı,Kosgeb il müdürü,Antakya Küçük sanayi sitesi Başkanı ve Abigem Direktörü’nü girişimci adaylarıyla bir  araya getirdik. Samandağlı girişimci adaylarına ufuk açmayı, ön açmayı hedefledik.Umarız ki Girişimci adaylarımız  burada sorularına cevap bulurlar ve hayallerindeki işleri başarıp istedikleri noktaya gelirler. Kosgeb destekleriyle iş kurma oranı Türkiye ortalaması %6 ilçmemizde bu oran % 15-20’lerdedir.Umarız ki bu oran çabalarımıza  %30’lara çıkacaktır.   “dedi.
 
Atso Başkanı Hikmet Çinçin :”  Girişimcilerin oranının Samandağ’da yüksek bir oranda olduğunu görüyoruz.Bu oranın yüksek olmasından dolayı memnuniyet  duyuyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimine katılan girişimci adaylarına her türlü desteği sunacağız.Hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum. “dedi.
 
Kosgeb İl Müdürü Kenan Sert :”Kosgeb olarak 8 destek programımız mevcuttur.Girişimcilik desteklerine ayrı bir öncelik ve önem veriyoruz.Girişimcileri desteklemek Kosgeb’in genel amacıdır.  Kobiler hedef kitlemizi oluşturmaktadır. Tarım ,hayvancılık,eğitim ,sağlık,finans sektörlerinde destek veremiyoruz.Hizmet,ticaret ,imalat sektöründe destek verebiliyoruz.Kobiler ülkemizde 99.87 oluşturmaktadır.Mikro işletmelerin oranı %94,5’tir. Kobilerin istihadama katkısı %76’dır.Yeni girişimcilerin oluşması, desteklenmesi  her ülke için önemli bir konudur. Kosgeb yeni destek programlarını da hayata geçiriyor. Fuar destekleri,Analiz desteği,eğitim,danışmanlık,tanıtım, gönüllü uzmanlık desteği,yurtdışı iş gezileri desteği …vb 15 destek programımız mevcuttur.Genel destek programlarımız için iş palanına , proje sunulmasına gerek  yoktur. Eğitimlere katılıp belge almaya hak kazanan herkese hayırlı  olmasını diliyorum “dedi. 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet