Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

SGK hatadan döndü! Palmiye B sınıfında..

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hatadan döndü ve bölgemizin ilk ve tek Kadın Doğum Hastanesi olan Özel Palmiye Hastanesi, sınıflandırmada B sınıfındaki y

Sağlık   A+a-

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hatadan döndü ve bölgemizin ilk ve tek Kadın Doğum Hastanesi olan Özel Palmiye Hastanesi, sınıflandırmada B sınıfındaki yerini aldı.
Kadrosu, sistemi ve hizmet kalitesiyle kurulduğu ilk günden bu yana büyük takdir toplayan Özel Palmiye Kadın Doğum Hastanesi, Kirmit ailesinin yatırımlarıyla büyümeye devam ediyor.
SGK’nın tartışma yaratan listesini yeniden değerlenmesi, Özel Palmiye Hastanesi’nin de B sınıfındaki yerini almasını sağladı.
Başhekim Dr. Müjde Yazar Culha, SGK’nın yeni sınıflandırmasına göre yüzde 60 fark ücreti almaları gerekirken, 2010 yılında da yüzde 30 fark ücreti almayı sürdüreceklerini müjdeledi.


SGK hatadan döndü! Palmiye B sınıfında..
Özel Palmiye Kadın Doğum Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Seval Kirmit Yazar ve Başhekim Dr. Müjde Yazar Culha, son gelişmeyi yaptıkları basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladılar.
Palmiye Hastanesi Başhekim’i Dr. Müjde Yazar Culha Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafından 13 Kasım 2009 tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Özel Hastaneler ve Vakıf Üniversite Hastanelerinin puanlandırılması hakkındaki yönerge doğrultusunda, Palmiye Hastanesi puanlandırılmasında yapılan yanlışlığın düzeltildiğini basın toplantısında açıkladı.
Başhekim Dr. Müjde Yazar Culha yapmış olduğu açıklamada şu bilgileri verdi; ‘SGK tartışma yaratan ve sektörden büyük tepki gören bir önceki listeyi tekrar değerlendirerek Özel Hastaneleri yeniden sınıflandırmıştır. Yılbaşında açıklanan ilk sınıflandırmada SGK’nın genel ve dal hastanelerini aynı hizmet dilim endeksinde değerlendirmesi sonucu hak etmediğimiz (D) gurubunda yer almıştık.
Bu puanlandırma çalışması sağlık sektöründe hizmet vermekte olan hastanelerin turizm sektöründeki otellerin yıldızlarla ifade edildiği bir sınıflandırma olarak algılanmasına ve hastanelerin kalitesini gösteren bir kıyaslama gibi lanse edilerek yanlış anlamalara yol açmıştır.
Ancak çok geçmeden SGK bu yanlışı düzeltme yoluna gitmiş ve kurum ile sözleşmeli dal hastanelerinin Hizmet Dilim Endekslerinin hesaplanması sisteminde değişiklik yaparak, yeni listeyi 29.01.2010 tarihinde yayınlanmıştır. Ayrıca ‘algı yanılması’ yarattığı için büyük tepki gören A’dan E’ye sınıflandırmayı kaldırarak yerine alacakları fark ücretleri üzerinden değerlendirme yapmıştır.’ Şeklinde konuşan Başhekim Dr. Müjde Yazar Culha konuşmasının sonuna şu cümleleri de ekledi, Bölgenin tek Kadın Doğum Hastanesi olarak amacımız; Yeni Yönetimimiz, Uzman Doktorlarımız ve kaliteli personellerimiz ile hizmetin en iyisini ve en kalitelisini üretmek, sağlıklı ve mutlu gelecek nesillere hayat vermektir”dedi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar