Skip Navigation Links

Libyalı Yaralılar Gelişim Hastanesi'nde Tedavi Olacak..

Hatay'ın sağlık turizmi açısından Ortadoğu'ya açılmasının ilk adımı gerçekleşti. Yatırımlarıyla dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi'ne Liby

Sağlık   A+a-

 
 
Hatay’ın sağlık turizmi açısından Ortadoğu’ya açılmasının ilk adımı gerçekleşti. Yatırımlarıyla dikkat çeken Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne Libya’dan iç savaşta yaralanan 34 kişi geldi.
Hatay Havaalanı’nda Özel Gelişim Hastanesi sağlık ekibi tarafından karşılanan Libyalı yaralılar, uçaktan inerken oldukça mutlu bir şekilde zafer işareti yaptılar ve Türkiye için de “dost ve kardeş ülke” sloganı atarak sevinçlerini gösterdiler.
Hatay Havaalanı yetkililerinin de hazır bulunduğu karşılamada, iki buket çiçek Libyalı yaralılara verilerek “Hoş geldiniz” dendi.
Pasaport işlemleri de kısa sürede tamamlanan 34 Libyalı, 2 otobüs ve 2 ambulansla Özel İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirildi.
Özel İskenderun Gelişim Hastanesi Başhekimi Doktor Ender Çolakoğlu yaptığı açıklamada, Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurulan protokolle yaralıların İskenderun Gelişim Hastanesi’ne getirildiğini belirterek şöyle konuştu:
“Bugün hastanemize Libya’da yaralanan Libyalı vatandaşlardan toplam 34 tane hasta müracaat etti. Biz hastaların başından sonuna kadar sağlıklarına kavuşabilmeleri için bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Bu hastaların buraya ulaşması sırasından Libya Ulusal Geçiş Konseyi’nin Tunus’ta bulunan yaralı transfer merkezinin yönetiminde bulunan hekimlerle, Libya Sağlık Bakanlığı aracılığıyla kurduğu bir protokolle hastaların transferi sağlandı. Hastaların büyük bir kısmının problemleri hakkında oradaki hekimlerle karşılılıklı görüşüldü. Büyük bir kısmı savaş sonrası yaralanmalara bağlı rehabilitasyon ihtiyacı olan hastalar. Önemli bir kısmı da, yaklaşık 12–13 tanesi de belki muayeneden sonra cerrahi tedavi gereksinimi duyulabilecek hastalar. İlk planda bu hastaların tıbbi değerlendirmeleri genel olarak yapılacak, hangi tedavilere gereksinim olduğu tespit edilecek ve ilgili branşlara dağıtımları yapılacak. Hastaların tedavileri de kısa sürede programlanacaktır.
İhtiyaç olursa bizim transfer merkeziyle irtibatımız devam ediyor. Buradan dünyanın çeşitli hastanelerine çeşitli yerlerine yine Türkiye’deki başka hastanelere de yaralı transferlerin yapıldığını biliyoruz. Eğer karşı taraftan bu tip talepler olursa hastanemizin imkanları ölçüsünde bu yardımları sağlamayı, protokolü çalıştırmaya devam etmeyi düşünüyoruz. Hastanemizin bir koğuşunu, yatarak tedavi görebilecek hastalar için yaklaşık 2 gündün boşaltmış bulunuyoruz. “
 
 


Libya'dan gelen yaralılar ile 8gunhaber
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet