Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Demokrasiye Bağlılık Alevi İnancının Gereğidir

İskenderun AKAD, 15 Temmuz gecesi FETÖ PYDD terör örgütü üyesi bir grubun darbe kalkışmasını kınayan bir mesaj yayınladı.

Demokrasiye Bağlılık Alevi İnancının Gereğidir

Gündem   A+a-

İskenderun  Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), 15 Temmuz gecesi FETÖ PYDD terör örgütü üyesi bir grubun darbe kalkışmasını kınayan bir mesaj yayınladı. 
 
Halkın iradesiyle seçilen yönetimlerin yine halkın iradesiyle görevlerinden uzaklaştırılabileceği ilkesine dikkat çeken İskenderun AKAD Yönetim Kurulu açıklamasında şöyle denildi :
 
15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan ve Cumhuriyet tarihimizin kara lekesi olarak anılacak olan “darbe girişiminin” hezeyanı ve şaşkınlığı içerisindeyiz.
 
Biz aleviler; ülkemizin bölünmez bütünlüğünün, birlik ve beraberliğinin devamı ve bekası için her zaman olduğu gibi bu gün de, tek yürek ve tek vücut olarak demokrasinin,  hukukun üstünlüğü ilkesinin, laikliğin ve eşit vatandaşlık haklarının korunması ve sağlanması konusunda safımızı net bir şekilde ortaya koyduk ve koymaya devam edeceğiz.
 
Halkın iradesiyle seçilen yönetimler ancak halkın iradesiyle görevlerinden uzaklaştırılabileceği ilkesi demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. Bu ilkeye olan bağlılığımız, demokrasi bilincimiz ve  alevi inancımızın esasları gereğidir.
Bu nedenle biz aleviler; 15 Temmuz tarihinde yaşanan elim darbe girişimini halkın iradesine saygısızlık olarak görüyor ve kabul edilemez bir demokrasi, özgürlük ve hukuk gaspı olarak nitelendirdiğimizi bildirmek istiyoruz.
 
Bu şartlarda;  Atatürk’ün kurduğu  Cumhuriyetimizi, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmak, tüm kazanımlarını korumak, geliştirmek ve demokrasi bilincinin toplumun her  kesimine yaymak ve yerleştirmek için ülkemizin hizmetinde ve milletimizin yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla duyururuz. 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar