Skip Navigation Links

Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı Geri Çekilmeli

Tasarı her ne şekilde tanıtılırsa tanıtılsın temel amaç kardır.

Sağlık   A+a-

 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilciliği, yönetim kurulu ve SES üyeleri İskenderun Doğumevi Bahçesi’nde toplanarak, Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istediler. Basın açıklaması SES İskenderun temsilciliği yönetim kurulu adına yönetim kurulu üyesi Hülya Ateş Cengiz tarafından yapıldı. Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz konuyla ilgili olarak: “Sağlıkta Dönüşüm Programının uygulanmasında sıra en tahripkâr, en can alıcı, “geri dönüşümsüz’ son halkasına dönmüştür. Kamu hastane Birlikleri Yasa Tasarısı. Sağlık çalışanları olarak bu basın açıklaması ile halkın yöneticilerine Sağlıkta Dönüşüm Program’ının hala geri dönülebilir bir uygulama olduğunu hatırlatmak ve ‘Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı’nın yasalaşmadan geri çekilmesi için son bir uyarı yapmak istiyoruz. Tasarı her ne şekilde tanıtılırsa tanıtılsın temel amaç kardır. Cumhuriyet tarihi boyunca temel ilkesi toplumsal fayda ve koruyucu hekimler olan kamuya ait hastaneler ‘müşterisi’ hazır birer kar getirici kuruluş olarak görülmektedir ve bunun için özelleştirilmek “Kamu Hastaneleri Birliği Yasası,’ ile birlikte sağlık hizmetlerinden kar elde edilmeye çalışılmakta, sağlık hizmeti veren kurumlar sağlık hizmeti sunucularının söz hakkının en aza indirildiği yönetim kurulları tarafından yönetilmeye zorlanmakta, kazanç getirmeyen bölümlerin veya hastanelerini kapatılması, kar getiren bölümlerin ise piyasaya peşkeş çekilmesi planlanmaktadır.
Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı yasalaşmadan İskenderun Doğum ve Çocuk Bakımevi, İskenderun Devlet Hastanesiyle Birleştirilmek yoluyla kapatılma sürecine sokulmak suretiyle uygulamaları başlatılmıştır. Bugüne kadar ki özelleştirme çalışmaları ışığında sağlık çalışanları daha uzun süre çalışma ve istihdam modeli olarak sözleşmeli statüde çalışmaya zorlanacak, halkın ise parasız hizmete ulaşması olanaksızlaştırılacak ve daha fazla katkı payı ödemesi zorunlu hale getirilecek. İthal hekim ve sağlık çalışanı çalıştırma imkanı veren düzenlemenin de gerçekleştirileceğidir.
8 Ekim'de Ankara'da Olacağız
Emeği ile geçimini sağlayan bizler örgütlerimiz aracılığıyla 8 Ekim 2011 tarihinde KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin çağrıcı olduğu “İNSANCA BİR YAŞAM İÇİN, EŞİT-ÖZGÜR-DEMOKRATİK BİR TÜRKİYE İÇİN” Mitingi’nde Ankara’da olacağız” dedi.

SES Doğum Evi 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet