Skip Navigation Links

İnsülin Kullanmayan Şeker Hastası Oruç Tutabilir..

Şeker hastalarına ramazan ayı öncesi tavsiyelerde bulunan Özel Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Nedret Akcan Sekitmez, şöyle dedi:

Sağlık   A+a-



Yaklaşan Ramazan ayı öncesi şeker hastalarına uyarılarda bulunan Özel Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Nedret Akcan Sekitmez, insülin iğnesi kullanmadıkları sürece şeker hastalarının oruç tutmalarında sakınca bulunmadığını söyledi. Oruç tutmadan önce doktor kontrolünden geçilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Doktor Akcan Sekitmez, insülin kullanan hastaların ara öğün yemeleri gerektiğinden, oruç tutmaları halinde Hipoglisemi atakları yaşamalarının kaçınılmaz bir sonuç doğuracağına dikkat çekti.
Şeker hastalarına ramazan ayı öncesi tavsiyelerde bulunan Özel Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Nedret Akcan Sekitmez, şöyle dedi:
“Ramazan ayında şeker hastaları oruç tutamaz deyip kestirip atmıyoruz. Tabi bu hastalığın şiddetine göre değişiyor. Genellikle İnsülin kullanmayan hastalar için tutabilirler diyebiliriz. İnsülin kullanan hastaların mutlaka ara öğünlerini almaları gerekiyor. Oruç tutarlarsa mutlaka hipoglisemi atakları yaşayacaklar, bu ataklarında sonuçları kötüdür. İlaç alan hastalarda diyetlerine dikkat ederek oruçlarını tutabilirler. İftar vaktinde çok dikkat etmeleri gerekiyor. Ramazan öncesi oruç tutmayı çok istiyorlarsa bir kontrol yaptırmalarını tavsiye ederim. Çünkü durumlarına göre, kan, şeker düzeylerine göre, gerçekten doktorları izin veriyor mu? Bu hastalarına göre değişecektir.”
 
İSHALE DİKKAT!!!
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yaz sıcakları nedeniyle ishal vakalarında artış gözlendiğini belirten Özel Palmiye Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Nedret Akcan Sekitmez, şöyle dedi:
“Yaz günlerinde çok sık karşılaştığımız ishal vakaları var. Bununla ilgili olarak toplumu biraz bilgilendirmek gerekiyor. İshal zaten insanları başlı başına susuz bırakan bir rahatsızlık. Birde üzerine sıcak bindiği zaman ciddi sorunlar var. Hastalarımız genelde şu soruyu soruyorlar “ Bu nereden bulaşıyor?nereden kapıyoruz bu hastalığı” gibi, tam olarak kaynağını bilmiyoruz ama genelde yediğimiz içtiğimiz şeylerden oluyor. Yapmamız gereken olay, kaybettiğimiz sıvıyı yerine koymamış gerekiyor. İshal de olayın temeli budur. “
 



Dahiliye Uzmanı Dr. Nedret Akcan Sekitmez 8gun
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet