Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

MKÜ Tıp'ta teknoloji atılımı..

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji hastalarının teşhisinde önemli bir yer tutan EMG izleme cihazı hizmet

Sağlık   A+a-

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde nöroloji hastalarının teşhisinde önemli bir yer tutan EMG izleme cihazı hizmet vermeye devam ediyor.

Cihaza elektromiyografi teriminin kısaltılmışı olan (EMG) isminin verildiği EMG cihazının nöroloji, beyin cerrahisi, ortopedi, dahiliye bölümlerince yaygın olarak gereksinim duyulan bir inceleme cihazı olduğunu ve bu cihaz ile Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bundan sonra daha detaylı teşhis ve tedavi yapma imkanı doğduğunu ifade eden Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin CANDA, “Nöroloji hastalarının teşhisinde önemli bir yer tutan EMG izleme cihazının hastanemize alınmasıyla önemli bir eksikliği daha giderdik. Bu cihaz Türkiye’ de sayılı hastanelerde bulunmaktadır ve bu cihazın hastanemizde bulunması hastanemiz ve Hatay için çok önemlidir. Bu cihaz sayesinde bölgede bulunan hastalarımızın hastalıklarının tetkikleri için diğer merkezlere gitmesine gerek kalmayacaktır.” dedi.

EMG cihazı ile ilgili açıklamalarda bulunan Nöroloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Esra OKUYUCU, “Nöroloji alanında tanı için oldukça önemli olan EMG cihazı ile vücuttaki sinir ve kaslar elektriksel yöntemle izleniyor. Hastayı fazla rahatsız etmeyecek şiddette doğrusal elektrik akımı kullanılarak, sinirlerin elektrik iletme fonksiyonları ölçülerek kas ve sinir hastalıklarının teşhisine yardımcı olunuyor. Yapılan işlem 30 dakika ile 1,5 saat arasında sürebiliyor. Cihaz sinir kökü, sinir ağları, uç sinirleri ve kasları etkileyen hastalıkların tanısında önemlidir. EMG cihazı aynı zamanda işitme kaybının tespitinde, görme sinirlerinin değerlendirmelerinde, baş ve sinirlerde meydana gelen hasarı ölçmekte de kullanılır. EMG cihazını Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık, Araştırma ve Uygulama Hastanesine kazandırdığı için Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Şerefettin Canda’ya teşekkür ederim.” dedi.

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar