Skip Navigation Links

Domuz Gribine karşı önlemler anlatıldı..

Dünyayı kasıp kavuran domuz gribine karşı bilinçlendirme çalışmalarına İskenderun Özel Deniz Tıp Merkezi de katıldı.

Sağlık   A+a-

Dünyayı kasıp kavuran domuz gribine karşı bilinçlendirme çalışmalarına İskenderun Özel Deniz Tıp Merkezi de katıldı. Okullarda öğrencilerin domuz gribine karşı bilinçlenmesi ve mikrobun bulaşmaması için alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı seminerde konuşan Deniz Tıp Merkezi Doktorlarından Ömer Süha Caymaz, domuz gribinden, normal bir grip enfeksiyonunda uygulanan yüzeylere temaslardan sonra ellerin yıkanması gibi önlemlerle korunmanın mümkün olduğunu söyledi.

Caymaz; “Domuz gribinin belirtileri, insanlarda görülen grip belirtilerine benzer. Ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme-titreme, yorgunluk gibi belirtileri içerir. Bazı vakalarda kusma ve ishal de görülebilir.
 

virüsleri Grip, insandan insana, özellikle öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız ya da buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Hasta kişiler, belirtilerin başlamasından bir gün öncesi ve 7 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdırlar. Öksürük ve hapşırma yoluyla hasta kişinin tükürük zerrecikleri havaya yayılarak sandalye, masa gibi yüzeylere bulaşabilir. Kişi virüsün bulaştığı bir yere dokunduktan sonra ellerini ağzına, gözlerine veya burnuna sürerse virüs bulaşabilir. Bu yüzeylerde virüsün ne kadar süreyle canlı kalabileceğini etkileyen ısı, nem oranı, yüzey niteliği gibi pek çok faktör söz konusudur. Hasta kişinin temasının olduğu bu yüzeylere dokunulmamalı, herhangi bir sebeple dokunulduysa eller, yüze götürülmeden önce yıkanmalıdır.” Diyerek, öğrencileri mikroptan korunmanın yollarını aktardı.
Deniz Tıp Merkezi Müdürü Ali Rıza Köseoğlu da yaptığı açıklamada, sağlık kuruluşu olarak topluma karşı sorumluluklarını yerine getirdiklerini belirterek, seminerlerin hızlı bir şekilde süreceğini söyledi.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet