Skip Navigation Links

Rotaract Kulüp ve Podomania İşbirliği sağlık taraması

Sağlıklı nesiller geleceği sağlıklı ayaklarla kucaklar sloganıyla yola çıkarak ülke genelindeki bütün çocukları ayak taramasından geçirmeyi hedefleyen

Sağlık   A+a-

Rotaract Kulüp ve Podomania İşbirliği sağlık taraması
Sağlıklı nesiller geleceği sağlıklı ayaklarla kucaklar sloganıyla yola çıkarak ülke genelindeki bütün çocukları ayak taramasından geçirmeyi hedefleyen Podomania Ayak Sağlığı Merkezleri İskenderun'da Rotaract Kulüp’le işbirliği yaparak 5 Temmuz İlköğretim okulunda 1. ve 2. sınıflar olmak üzere yaklaşık 270 öğrenci ayak taramasından geçirdi.

 

İskenderun Rotaract Kulüp Başkanı Zeynep Sinemen ve kulüp üyelerinin de katıldığı taramada öğrencilere ayak sağlığı hakkında da çeşitli bilgiler verildi. “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ‘Sağlıklı nesiller sağlıklı ayaklarla geleceği kucaklar’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında tüm okullarımızda 1. ve 2. sınıf öğrencilerinin ayak sağlığı taramasını yapıyoruz” dedi.
İskenderun Rotaract Kulüp Başkanı Zeynep Sinemen, “Podomania Ayak Sağlığı Merkezleri tarafından çocuklara yönelik başlatılan ve bizlerin çok önemsediği ayak sağlığı taraması projesinde bizlerde aktif görev almak ve İskenderun’lu çocukların bu taramadan ücretsiz olarak faydalanmasını sağlamak istedik. Yapılan çalışma herkesi yakından ilgilendiren önemli bir çalışma olup birçok insanın buradaki bilgileri öğrenmesinde önemli faydalar var. İlçemizdeki 5 Temmuz İlköğretim Okulunun 1. Ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik taramada 270 öğrenci taramadan geçirildi. Yapılan bu işlemle çocukların ayaklarındaki düztaban, yüksek taban, içe basma, dışa basma ve taban çökmesi gibi sorunlar tespit edilerek alınması gereken önlemler hakkında bilgi verildi.

Yapılan podografi çekimlerinin sonuçları her öğrenci için özel olarak hazırlanacak raporlarla birlikte ailelerine verilmek üzere okul idaresine teslim edilecektir” dedi. Ayrıca İskenderun Rotaract Kulübü Başkanı Zeynep Sinemen, “Eğitim hepimizin önceliğidir ve akademik eğitim yanında çocuklarımızın sağlığını yakından ilgilendiren konularla da bizler ilgilenmek, onlara yol göstermek, çeşitli kurum ve kuruluşların başlattığı bu alandaki çalışmaları desteklemek istiyoruz” dedi.
 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet