Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yaşadığım Sürece Kimsesiz Çocukların Yanında Olacağım..

Anlamlı Buluşmada Duygusal Anlar..

Yaşadığım Sürece Kimsesiz Çocukların Yanında Olacağım.. Web
TV

Gündem   A+a-

Bugüne kadar tüm sosyal sorumluluk projelerinde en önde yer alan, spordan sosyal hayata kadar bir çok konuda hayırseverlikte öncü olan Asaş Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen, kimsesiz çocuklar yararına yaptığı bağışlar nedeniyle plaketle ödüllendirildi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner ve yönetim kurulu üyeleri, Asaş Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen’i makamında ziyaret ederek plaket takdim ettiler. 
Hatay’da yaşamın her yerinde olmaya gayret gösteren, sosyal sorumluluk projeleri ve spor başta olmak üzere taşın altına elini her zaman koyan Asaş Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen’e katkılarından dolayı teşekkür eden Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği Başkanı Gül Ergüner, “Bize büyük katkıları, çocuklarımıza büyük yardımları var ve her zaman yanımızdalar. Baba evi gibi gidip geliyoruz buraya. Hakikaten yardımsever bir insan, kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi. 
Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, maddi ve manevi katkılarından dolayı İşadamı Zeki Göçmen’e teşekkür ettikten sonra, belirlenecek bir tarihte kimsesiz çocuklarla biraraya gelip iy ve özel hayatındaki başarı hikayesini anlatması için davet etti. 
Davetin kendisi için de çok önemli ve duygusal bir yanının olduğunu belirten Zeki Göçmen, kimsesiz çocuklarla sohbet etmek ve onlara fabrikayı gezdirdikten sonra birlikte yemek yemeyi teklif etti. 
Her iki tarafın da mutlu ve keyifli olduğu gözlenen plaket töreninde duygulu anlar da yaşandı. 
Her zamanki mütevazı duruşuyla gösterilen teveccühe teşekkür eden Asaş Filtre Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Göçmen, "Ben var olduğum sürece tüm desteklerimi sonuna kadar devam ettireceğim. Korunmaya muhtaç çocuklarımıza bir baba sevgisi baba şefkatiyle yaklaşıyorum. Onlarda bizim çocuklarımız. Bizler var oldukça yardımlarımız devam edecektir" dedi.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Hatay İl Müdürü Mahmut Aldatmaz da yaptığı konuşmada, kimsesiz çocukların hayata hazırlanmasında yetiştirme yurdu modelinden çocuk evleri sitesi modeline geçişlerinin önemine dikkat çekerek şöyle konuştu :  “Kurumlarımızda kalan çocuklarımızın hiçbir eksiği yok. Yetiştirme yurdu olarak tabir etsem de ancak bu yurt modelimiz ortadan kalktı. Modelimiz artık çocuk evleri sitesi oldu. 
Yurt içerisinde görünün ama ihata duvarı olan apartman dairesi şeklinde kendilerinin yemeklerini yapıp yediği, kendilerinin birebir hayata alışıp tutunmaya çalıştıkları yer oldu. Bakanlık olarak yurt ortamının tamamen ortadan kalkmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda bunun bir üst seviyesi apartman dairelerinde olan çocuk evleri şeklinde 6 çocuğun barındığı ve görevlilerin olduğu bir ev tarzı. Bu şekilde çocuklarımızın sosyalleşmesi daha kolay oluyor. Ekmeğini kendisi alıyor, kahvesi bittiği zaman üst komşusundan istiyor, akşam çayları, bayramlaşmalar gibi etkinliklerle daha etkin bir bakış açısına sahip oluyorlar. Yurt modelinde ise sadece yemekhanelerde bir araya geliyorlar. 
Çocuklarımızın kişisel ve fiziksel olarak hiçbir ihtiyacı yok. Onların tek ihtiyacı başlarının okşanması, tek ihtiyaçları sevgi.  Ben bu anlamda Hatay Korunmaya Muhtaç Çocukları Koruma Derneği’nin yapmış oldukları yardımları için, çocuklarımıza aktaracakları ve aktardıkları maddi ve manevi katkılardan dolayı kurumum ve şahsım adına teşekkür ediyorum.
Her bayram geldiğinde çocuklarımız bir beklenti içerisine giriyor ve bu beklentileri de dernek fedakârca çalışarak karşılıyor. Çalışmaları yardımları adına derneğimiz ve Sayın Zeki Göçmen’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.
Mümkün olduğunuz zaman diliminizde çocuk evlerimizde çocuklarımıza rol model olmanızı istiyoruz. Geçtiğiniz zorluklardan bahsedip bugün başarılı bir işadamı oluş hikâyenizi çocuklarla paylaşarak onlar için bir rol model olmanızı istirham ederiz. 
İskenderun’da 6 tane çocuk evimiz var, Antakya’da 10 tane var. İçerisinde barınan çocuklar için bizim amacımız, yalnız kalmasınlar, hayata tutunsunlar, mücadele etmeyi öğrensinler istiyoruz.” 
 
 
Yaşadığım Sürece Kimsesiz Çocukların Yanında Olacağım..  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş