Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Yine Arsuz Yolu, Yine Can Pazarı!!!

Yine mıcır kazası yine can pazarına bir de kurtarma rezaleti eklendi!!!

Gündem   A+a-

Yine mıcır kazası yine can pazarına bir de kurtarma rezaleti eklendi!!!
İskenderun-Arsuz yolunda yine kaza yine can pazarı yaşandı.


Bir türlü bitmeyen ve yolun her iki tarafında birikmiş mucırlardan kaynaklanan trafik kazasında iki kişi yaralandı. Daha önce de bir çok kez yaşanan kazalara eklenen mıcır felaketlerine duyarsız kalan yetkililerin bu kez ne yanıt verecekleri merak konusu. Söz konusu insan canıyken, Arsuz yolundaki iyileştirme çalışmalarına bir yetkilinin yakını kaza geçirdikten sonra mı başlanacak?
Arsuz Yolu Yalıkent Mevkii’nde yaşanan trafik kazanda mucırlar, aracın yoldan çıkmasına ve denize uçmasına neden oldu. Saat 13.00 sularında yaşanan kazada, yaralılar saatlerce kurtarılmayı beklediler. Yol ve deniz mesafesinin yüksek olması nedeniyle bir de kurtarma rezaletinin yaşandığı kazaya, İskenderun Belediyesi İtfaiyesi ile 112 Acil Ambulansı müdahale etti.
Jandarma’nın kaza bölgesinde trafiği kontrol altına alması ve çalışmalara sunduğu katkı bir yana, arabadan güçlükle çıkarılan anne ve kızı, saatlerce kendilerine ulaşılmasını ve kurtarılmayı beklediler.
Yaklaşık 40 metre yükseklikten güçlükle çıkarılan yaralılar, kazadan sonra bir kez de sedyeden düşme tehlikesi yaşadılar.


İskenderun Belediyesi itfaiye aracının sepetine bağlanan çelik halatlar yardımıyla sedyede çıkarılan yaralıların yakınları, kurtarma rezaletini nefeslerini tutarak izlediler.
Bazı görevlilerin kurtarma rezaletine katkı sunup yardımcı olmak yerine cep telefonlarına operasyonu çekmeleri tepkilere neden oldu. Yaralıların yakınları sakin olmaya çalışırken, aynı zamanda görevlilere yardımcı olmak gayretinde oldular.
İskenderun Belediyesi İtfaiyesinin teknik alet eksikliğinin bir kez daha ortaya çıktığı kurtarma rezaletinin can pazarı trajedisini yaşayan anne ve kızı, çağ dışı yöntemlerle de olsa kurtarıldıkları için rahat bir nefes aldılar.

Kaza mahallinde 8. Gün Gazetesi haber ekibine daha önce de ilgilileri uyardığını belirten ve Karayollarından emekli olduğunu söyleyen inşaat Mühendisi K. Erdal Çelen, Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne gönderdiği uyarı mailini bizimle de paylaştı. Maili aynen yayınlıyor ve takdiri kamuoyu ile duyarsız yetkililerin insafına bırakıyoruz.
“İnşaatı kısmen tamamlanan İskenderun Arsuz yolu 11. km. de yol şevi üstünde emniyet şeridi kalmamış olup yetersiz şev eğiminden kaynaklanan göçmeler nedeniyle şev başlangıcı üst yapı kenar çizgisine kadar gelerek banket ortadan kalkmıştır. Eğer ivedi olarak gerekli önlemler alınmaz ve istinat perdesi yapılmazsa yolun bu kısmının denize kayma ve trafiğe kapanma riski tartışmasızdır.”

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar