Skip Navigation Links

11 Ayın Sultanı Bu Akşam Kılınacak Teravih Namazı İle Başlıyor

İlçe Müftüsü Kavillioğlu; 'Ramazan Ayı Birlik ve Barışa Vesile Olmasını Diliyorum'

Gündem   A+a-

İlçe Müftüsü Kavillioğlu; “Ramazan Ayı Birlik ve Barışa Vesile Olmasını Diliyorum”

Her yıl özlemle beklenen ve 11 ayın sultanı olarak kabul edilen mübarek Ramazan Ayı, bu akşam kılınacak teravih namazıyla başlıyor. Konuyla ilgili olarak dün İlçe Müftülüğü’nde bir basın toplantısı düzenleyen İskenderun Müftüsü Hamdi Kavillioğlu “Allahın Rahmet ve Mağfiretinin kuşattığı Mübarek Ramazan ayına kavuşuyoruz. 10 Ağustos 2010 Salı günü ilk teravih namazını kılacak ve 11 Ağustos 2010 Çarşamba günü oruçlu olacağız” dedi.
Müftü Kavillioğlu sözlerinin devamında, Ramazan ayının güzelliklerinden de bahsederken; “Gönüllerimizin coştuğu, sahur, oruç, iftar, teravih, zekât, fitre ve sadakalarla bambaşka bir kültürün yaşandığı rahmet ayı Ramazan, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır. Dini ve sosyal hayatımızda diğer ay ve zamanlara oranla Ramazan ayına çok büyük değerler ve önem kazandıran en önemli olay şüphesiz ki; insanlığa rehber olan Kuranı Kerim’in bu ayda insanlığa gönderilmesidir. Kuran ifadesiyle: ‘Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bu zaman dilimi içerisinde olması da ramazan ayının manevi değerini yücelten sebeplerden biridir. Ebedi saadet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu manevi zaman dilimin feyiz ve bereketinden halkımızın yeteri kadar yararlanması için Müftülüğümüzce gerekli hazırlıklar yapılmıştır” diye konuştu.
Ramazan Ayı İçindeki Etkinlikler ve Yapılması Gerekenler

Ramazan ayı boyunca yapılacaklar hakkında da açıklama yapan Müftü Kavillioğlu, etkinlikeri ise şöyle sıraladı; *Her gün öğle ve teravih namazlarından önce Merkez Kaptanpaşa Caminde ortak yayınla vaazlar verilecektir.
*Her gün Dumlupınar Camiinde 10.00-11.00 saatleri arasında hanım cemaate vaazlar yapılacaktır. *Merkez Fatih ve Sakarya eski Camilerinde Hatimle teravih namazı kılınacaktır.
*Tüm cami görevlilerimiz, görevli oldukları camide sabah namazlarından önce mukabele okuyacaklardır. *İkindi namazından önce Merkez Kaptanpaşa Caminde hafız görevlilerimiz tarafından Merkezi sistemle mukabele okunacaktır. *Vatandaşlarımızın rahatça iftarlarını yapıp vaaz dinleyip teravih namazlarına yetişmelerini temin etmek için yatsı namazları vaktine on beş dakika eklenmiş ve imsakiyeler buna göre hazırlanmıştır. Böylece yatsı namazı, vaktinden 15 dakika sonra kılınacaktır.
Bol-Bol Dua ve Tövbe Edelim
Ramazan süresince duanın ve tövbenin önemine de değinen Kavillioğlu; “Bu münasebetle, Hz. Peygamber (s.a.s)’in ifadeleriyle:’Başlangıcı rahmet, ortası bağışlanma, sonu da Cehennemden azad edilme ayı’ olan Mübarek ramazan’ın ruhlarımıza bahşettiği huzur ikliminden ve manevi bereketinden istifade etmeye çalışalım. Kötü sözden, yalandan, gösterişten, kaçınalım. Namaz, oruç, zekât ve ezberi ibadetlerimize daha çok özen gösterelim, bol-bol dua ve tövbe edelim. Kuran meallerini ve tefsirlerini okuyarak ilahi tebliğin anlamını kavramaya çalışalım.
Fitre kişi başına en az 7.00 TL!
Ramazan ayında zekât ve sadaka-ı fıtırları ihtiyaç sahibi fakirlere verelim. 2010 yılında Sadaka-ı Fıtır miktarı kişi başına en az 7.00 TL olarak tespit edilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle ramazan ayının tüm halkımızın ve insanlığın birliğine, hidayet ve barışına vesile olmasını, tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız namazlarımızı, vereceğimiz zekât, fitre ve sadakalarımızı, yapacağımız hayırlarımızı kabul buyurmasını Yüce Allah’tan dua ve niyaz ederim” şeklinde konuştu.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet