Skip Navigation Links

Çavuşoğlu:Biz Sizleri Yük Olarak Görmüyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından Suriyeli sığınmacılar için verilen iftara katıldı.

Çavuşoğlu:Biz Sizleri Yük Olarak Görmüyoruz

Gündem   A+a-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından Suriyeli sığınmacılar için verilen iftara katıldı. Bakan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada Avrupa'daki göçmen krizine atıfta bulunarak, "Biz, sizleri bir yük olarak görmüyoruz" dedi.   

Antakya Ottoman Palace Otel'de gerçekleşen iftar programına Bakan Çavuşoğlu'nun yanı sıra Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay Büyükşehir Belediyesi CHP'li Lütfü Savaş, Ak Parti Hatay Milletvekili Fevzi Şanverdi ile Türkmen ve Arap kökenli yaklaşık bin Suriyeli sığınmacı katıldı. Bakan Çavuşoğlu, Hatay Valiliği tarafından organize edilen iftara katılmaktan ve sofrasını Suriyeli misafirlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. En büyük arzusunun Suriye'deki zulmün son bulması olduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Suriye'den gelen tüm kardeşlerimize kucak açan Hatay'ın tüm yöneticilerine, halkına da şükranlarımı sunuyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her platformda sizlerin haklarını savunmaya devam edeceğiz. En büyük arzumuz Suriye'de savaşların durması, zalim Esed rejiminin gitmesi ve Suriye'nin tekrar istikrara, huzura kavuşmasıdır. İnşallah bu dualarımız kabul olur, sizler de evinize dönersiniz. Bizler de sizlerin evlerinde sofralarınıza misafir olur, birlikte iftar yaparız" diye konuştu.

3 MİLYON SURİYELİ MİSAFİR ETMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUZ

Suriye'den gelen 3 milyon misafiri Türkiye'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını aktaran Çavuşoğlu, şunları söyledi: 

"Biz, bazı batılı ülkeler gibi sizleri bir yük olarak görmüyoruz. Allah'ın izniyle bundan sonraki süreçte de kamplarda ve şehirlerde yaşayanlara elimizi uzatmaya devam edeceğiz. Bu akşam gerçekten burada sizlerle birlikte olmak büyük mutluluk oldu. İnşallah önümüzdeki günlerde sizleri kamplarda ziyaret etme imkanımız olur".

Bakan Çavuşoğlu iftarın ardından, Hatay'daki STK temsilcilerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleştirilen bir toplantıya katıldı. Toplantının ardından Bakan ÇavuşoğluAnkara'ya hareket edecek.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet