Skip Navigation Links

Kılıçdaroğlu, “Hatay Benim de Şahsi Meselemdir!”

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İskenderun’dan seslendi; “Hatay benim de şahsi meselemdir.”

Kılıçdaroğlu, “Hatay Benim de Şahsi Meselemdir!”Web
TV

Gündem   A+a-

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından temeli atılan ve Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından İskenderun’da yapımı 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak hayata geçirilen Adliye-Arsuz Köprülü Kavşağı’nın açılışı yine görkemli bir şekilde Kılıçdaroğlu tarafından gerçekleştirildi.

 

Açılış öncesi halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü hatırlatarak Hatay’ın kendisi içinde şahsi bir mesele olduğunu açıklayarak, stratejik önemi olduğunu vurguladı.

 

CHP’li Hatay’ın Kilis ve Gaziantep gibi olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Başkanı Lütfü Savaş ile diğer CHP’li Belediyelerin felsefelerinde Hatay’ın huzurunu ve barışını korumak olduğunu belirterek dış politikada en çok zararı çeken Hatay’ın sorunlarına kalıcı çözümler vaadinde bulundu.

 

Kılıçdaroğlu sözlerine şu şekilde devam etti: “Hatay, Gaziantep ve Kilis gibi neden olmadı? Çünkü Hatay'ı yöneten CHP'li belediye başkanları var. Dış politikada vatandaş düşünür, 'Dış politikada ne olacaktır, dış politikadır beni fazla ilgilendirmez' diye. Dış politika her vatandaşımızı yakından ilgilendiriyor. Bakın Hatay, TIR filosu açısından Türkiye'nin ikinci büyük kentiydi, yüz binin üzerinde araç vardı araç sayısı düştü. Bakın görüyorsunuz pek çok TIR yolun kenarında müşteri bekliyor. 'Nasıl satacağız, paramızı kazanacağız' diye. Tarım zarar gördü, turizm zarar gördü. Çiftçi bize soruyor, ne olur diyor. 'Dış politikayı düzeltin malımızı satalım' diyorlar. Turizmciler geliyor 'Ne olur dış politikayı düzeltin turist gelsin' diyorlar. Onlara sözüm söz CHP iktidarında bütün sorunlarınızı çözeceğiz."

“Tarihini Bilmek ve Öğrenmek İstiyorsan Gel Hatay'a Kardeşim!”

“Diyorlar ya 'CHP ne yaptı, CHP ne yaptı ' Eğer sen tarihini bilmek ve öğrenmek istiyorsan gel Hatay'a kardeşim. Bir sor bakayım Hatay'a. Biz ülkemizi insanımızı seviyoruz, beraber birlikte yaşamak istiyoruz. Hiç kimsenin etnik kimliğini sorgulamadık, sorgulamayacağız. Hiç kimsenin inancını sorgulamadık sorgulamayacağız. Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık, sorgulamayacağız. İnsanı, Allah'ın yarattığı en değerli varlık kabul edeceğiz ve diyeceğiz ki insan başımızın üstündedir, başımızın üstünde yeri vardır.

Slogan atmak kolay ama gereğini yapacağız, daha fazla çalışacağız, dahi iyi çalışacağız, herkesi ikna edeceğiz. Türkiye’nin geleceği konusunda herkesin endişesi var. Herkes diyor, ‘Ne olacak bu memleketin hali’ diye, ‘Nereye gidiyor Türkiye’ diye. Biz genlerimizde Kuvay-ı Milliye’nin ruhunu taşıyan bir siyasal gelenekten geliyoruz.

Biz dedelerimiz bize nasıl daha güzel bir Türkiye bıraktılarsa biz de çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak zorundayız. Herkesin karnının doyduğu bir Türkiye, işsizliğin olmadığı, herkesin özgürce yaşadığı bir Türkiye’yi inşa etmek zorundayız.

“Gideceksiniz CHP’ye Oy Vermemiş Vatandaşa Soracaksınız”

Nasıl çalışacağız. Ben günün 24 saati elimden gelse çalışıyorum. Sizin 24 saat çalışmanıza gerek yok. Sadece günde 10 dakika Türkiye’nin durumunu birilerine anlatacaksınız. Gideceksiniz CHP’ye oy vermemiş vatandaşa soracaksınız, Türkiye’nin bu sorunları neden böyle oldu.

"2002’de Türkiye’yi Devraldılar, Terör Yoktu, Şimdi Kan Gölüne Döndü”

2002’de Türkiye’yi devraldılar, terör var mıydı, yoktu, şimdi kan gölüne döndü, kim yaptı, kim iktidardaydı, asıl sorumluları bulup milletin önüne çıkarmak zorundayız.

Gidip birilerine söz vermek, sonra sözden vazgeçmek, sonra Türkiye’yi bir silah deposu haline dönüştürmek onların göreviydi, yaptılar ama bizim görevimiz Türkiye’de bütün sorunları başta terör çözmektir. Türkiye’de bu sorunu çözecek tek parti var, o partinin adı CHP’dir.

14 yıldır ne yaptılar, Türkiye’nin hangi sorununu çözdüler.

“Aile Boyu Malı Götürdüler”

Sadece kendi sorunlarını çözdüler, aile boyu malı götürdüler, biz de buna izin vermeyeceğiz, bunun hesabını soracağız, ben açıkça şunu söylüyorum, bütün vatandaşlarıma sesleniyorum, eğer Türkiye’nin geleceğinden endişe ediyorsan, Türkiye çağdaş uygarlık düzeyini aşsın diyorsan, Türkiye şu veya bu şekilde birileri açısından alay konusu olmasın istiyorsan yönünü CHP’ye vereceksin.

Birlikte olacağız, güç olacağız, beraber olursak güçlü oluruz.

İşsizliği bitirmek yetmez yoksulluğu da bitireceğiz, bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun sözünü veriyoruz.

“Parayı Namuslu Adama Teslim Edeceksin”

Biz bunları söyleyince ‘nasıl yapacaksınız’ diyorlar bize. Yaparız biz, para var, pul var, her şey var ama parayı namuslu adama teslim edeceksin ki bunlar olsun, parayı yürüten adama teslim edersen bunların hiçbirisi olmaz.

6 milyon işsizimiz var. Her 4 üniversite mezunundan birisi işsiz. 17 milyon fakirimiz var.

“4 Yıllık Yetki İstiyorum”

CHP’ye oy vermeyen vatandaşlarıma sesleniyorum. 4 yıllık yetki istiyorum, 4 yıllık yetki verin bakın bakalım, Türkiye nereye gidiyor. 4 yıllık yetki verin.

 “Türkiye’de Demokrasi Zemin Kaybediyor"

Adalet ve Kalkınma Partisine oy verdin, başımın üstüne, hiçbir zaman niçin oy verdin diye sormadım. Ama bugün Türkiye’nin geldiği noktaya bakın, ciddi bir karamsarlık var ve Türkiye’de demokrasi zemin kaybediyor.

Mütedeyyin kardeşlerim de ‘Efendim işte CHP’ye oy verebiliriz ama verelim mi, vermeyelim mi’, eğer kul hakkı yemek İslamiyette en büyük günahsa kul hakkı yemeyen partiye yüzünü dön kardeşim.

Yeniden silkinmemiz ve kendimize dönmemiz gerekiyor.”

 

Kılıçdaroğlu’ndan önce söz olan CHP Hatay İl Başkanı Mehmet Mansuroğlu; “Bu açılışlar sürekli devam edecek, sürekli olacak olan bu hizmetlerimizin, başta Sayın Genel Başkanım, Büyükşehir Belediye Başkanım, diğer Belediye Başkanlarım, tüm ilçe yöneticilerimizle, tüm ilçe başkanlarımızla ve Milletvekillerimizle tem yumruk halinde devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.  

 

Alanı dolduran CHP’li topluluğun alkışlarıyla söz alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Bugün İskenderun’un düğün günü, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte temelini attığımız Katlı Kavşak projemizi yine Sayın Genel Başkanımızla beraber açıyoruz. Sizi üç-dört ay üzdük ama kısa bir sürede nur topumu gibi bir oğlumuz oldu, hepinize hayırlı olsun diliyorum. Bugün burada açılışını yaptığımız Bin metrelik kavşağın 2.sini 6 ay gibi bir sürede yapacağız ve İskenderun’un girişinden çıkışına kadar olan Bin 400 Metrelik Katlı Kavşağın temelini yakın bir zamanda hep beraber atacağız.” dedi

 

Kentin en önemli geçiş noktalarından biri olan ve ilçeler arasındaki bağlantı güzergâhı konumunda bulunan bölgede, trafik kazalarını mininize ederek trafiği rahatlatan, ulaşımda can ve mal güvenliğini sağlayan Adliye-Arsuz Köprülü Kavşağı ile güvenli ulaşım sağlamayı amaçlayan bu dev proje, 27 milyon 400 bin liralık maliyeti ile Hatay’ın bugüne kadar yapılmış en yüksek maliyetli projesi oldu. Yük trafiğinin kent merkezinden uzaklaştırılmasını ve 7 ana arterin bağlanarak bölgede trafik sirkülâsyonunun rahatlatılmasına vesile olacak katlı kavşağın açılışı CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Bölge Milletvekilleri, CHP Hatay İl ve İlçe Başkanları ve CHP’li Belediye Başkanlar tarafından konfeti ve alışkılarla gerçekleştirildi.

 

iskenderun0.jpg" style="width: 728px; height: 325px;" />

 

 

 

 

 

Kılıçdaroğlu, “Hatay Benim de Şahsi Meselemdir!” videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet