Skip Navigation Links

Bu Mücadelenin Sesini Duyun!

4 Şubat Tekel İşçilerine destek vermek amacıyla genel grev kararı alnındı. 6 konfederasyonun destek verdiği tekel işçileri mücadelesinde de İskender

Gündem   A+a-

4 Şubat Tekel İşçilerine destek vermek amacıyla genel grev kararı alnındı.
6 konfederasyonun destek verdiği tekel işçileri mücadelesinde de İskenderun boyacılar parkında bir çok sendikanın katıldığı yaklaşık 200 kişi ile eylem gerçekleştirdiler.

Türk-iş Hatay İl Temsilcisi Ali İhsan Üstünbaş’ın yaptığı konuşmada örgütlenerek, birleşerek kendi çıkarları için bu gidişata dur diyebilecek, hak gaspları karşısından sesini yükseltecek, sermayenin karşısında sesini yükseltecek, sermayenin karşısında emeğin onurunu savunacak emekçilerin istihdam politikaları yoluyla bölünmesi, emekçilerin farklı statülerle farklılaştırılması, böylelikle işçi-memur, kadrolu işçi-taşeron işçisi, sözleşmeli, 4/C’li 4/B’li adı altında parçalanmış emekçilerin örgütsüzleşmesi, etkisizleşmesi, eşit ise eşit ücret ilkesinin ayaklar altına alınması bugün Ankara’da sürmekte olan tekel işçileri direnişi bu noktada Türkiye’nin bütün emekçileri için önemli bir sınav niteliği kazanmıştır.hamasi sloganların ötesinde bir gerçek olarak ifade edilecek olursa bugün tüm emekçilerin yüreği tekel işçileri için atmakta ,umutları, talepleri tekel işçilerinde somutlanmaktadır, dedi.
Üstünbaş sözlerine şöyle devam etti:6 konfederasyonun toplantısı sonucunda hükümete sorunu çözmesi için 26 Ocak’a kadar mühlet verildi. bu süre içerisinde sorunun çözülmemesi durumunda dayanışma grevi yapılacağı vurgulandı. Tekel işçileri yıllardır süren bu karanlığa karşı bir meşale yaktılar bu meşaleyi söndürmeyeceğiz.
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet