Skip Navigation Links

Sambo’cu Sporcular’dan İskenderun’a 12 Madalya

İskenderun’lu Sambocular 8 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 12 madalya ile İskenderun’a döndüler

Sambo’cu Sporcular’dan İskenderun’a 12 Madalya

Spor   A+a-

Türkiye Sambo Federasyonu tarafından düzenlenen Sambo Türkiye turnuvasından İskenderun’lu Sambocular 8 altın, 3 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 12 madalya ile İskenderun’a döndüler. Balıkesir Ayvalık’ta düzenlenen Sambo Şampiyonasında Türkiye Sambo Federasyonu Başkanı Fikret Ünal, Federasyon 2. Başkanı Tahsin Koç, Federasyon Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, organizasyon hakemleri ve antrenörler hazır bulundu.   
Türkiye’de yeni yaygınlaşmaya başlayan bir spor dalı olmasına rağmen, 30 kentten 600 sporcu katıldı. Ayvalık’ta gerçekleşen şampiyonada Oldukça iddialı ve heyecanlı geçen turnuvada İskenderun’u temsil eden sporculara, aynı zamanda Sambo federasyonu Akdeniz bölge başkanı olan Murat Uğurlu ile Uzakdoğu sporları Hatay temsilcisi, antrenör ve yetkili hakem olan As başkan İhsan Akpınar öncülük etti.
Sambo sporu’nun Hatay onursal başkanı Sabahattin Uygun’un maddi ve manevi desteğini de arkasına alan sporcular, bu yıl 3. Düzenlenen Türkiye Şampiyonasında üstün performans göstererek toplam 12 madalya kazandılar. İskenderun’u en iyi şekilde temsil etmiş olmanın gurur ve mutluluğuyla kente dönen genç sporcular, Onursal başkan Sabahattin Uygun’u ziyaret ederek madalyalarını ve sevinçlerini paylaştılar. 
Onursal Başkan Uygun: “Sizlerle Gurur Duyuyorum”
Şampiyonadan 12 Madalya ile Hatay’a dönen sporcular ile birlikte Sambo Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu, As Başkan İhsan Akpınar ve Antrenör Mustafa Cuma Uğurlu, Sambo Federasyonu Hatay Onursal Başkanı Sabahattin Uygun’u ziyaret ederek madalya sevincini paylaştılar. Sporcuları tek tek kutlayan Onursal Başkan Uygun, Geçlik ve Spor bayramı gibi anlamlı bir günde kendisini böyle bir başarıyla ziyaret eden gençlerle gurur duyduğunu belirterek şöyle dedi; “İskenderun’u en iyi şekilde temsil ettiniz, Kentimize madalyalarla döndünüz. Temmuz ayında Ülkemizde yapılacak Balkan Şampiyonasında da sizlerden yine madalyalar bekliyorum. Sizleri ve size emek verenleri canı gönülden tebrik ediyorum. Gençlerimiz geleceğimizdir. Gençlere güveniyoruz. Sizlerle gurur duyuyorum. Desteklerimiz devam edecek. Başarılarınız daim olsun”
Balkan Şampiyonasında Türkiye’yi Temsil Edecekler 
Sambo Federasyonu Akdeniz Bölge Başkanı Murat Uğurlu ve As Başkan İhsan Akpınar, “Sporcularımızın bu başarısında maddi ve manevi desteklerini bizlerden esirgemeyen Hatay Onursal Başkanımız Sabahattin Uygun’a teşekkür ediyoruz. Bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemedi ve bu desteklerle Hatay’ımıza ve İskenderun’umuza 12 madalya ile döndük. Burada dereceye giren sporcularımız 3 ay sonra gerçekleşecek olan Balkan Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler” dedi.
Sambo Federasyonu Akdeniz bölge başkanı Murat Uğurlu, amaçlarının gençleri kötü alışkanlıklardan korumak ve onları spora teşvik etmek olduğunu belirtti. Minik erkekler, minik kızlar, yıldız kızlar, yıldız erkekler, genç kızlar, genç erkekler, büyük erkeler ve büyük bayanlar kategorlerinde yapılan karşılaşmalarda dereceye giren sporcuların Temmuz ayında Türkiye’de yapılacak Balkan Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edeceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Sambo Federasyonu Hatay Onursal Başkanı Sabahattin Uygun, Antrenör Mustafa Cuma Uğurlu ve tüm sporcuları tek tek kutladı ve başarılar diledi.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet