Skip Navigation Links

Yatılı Kur'an Kursu Dualarla İbadete Açıldı

2015 yılında temeli atılan Cemil- Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu, tamamlanarak düzenlenen tören ve dualarla ibadete açıldı.

Yatılı Kur'an Kursu Dualarla İbadete Açıldı

Gündem   A+a-

"Hayırlara Vesile Olsun"

 

Hayırsever Güler ailesinin anne ve babaları adına yaptırdıkları Cemil-Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu düzenlenen törenle, dualar eşliğinde ibadete açıldı. İskenderun’un tanınmış, başarılı iş adamlarından Cem Ayakkabıcılık sahibi Cem Yusuf Güler tarafından yaptırılan ve geçtiğimiz yıl temeli atılan Cemil Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu tamamlanarak halkımızın ibadetine açıldı.

Modern Evler Mahallesi 309/4 sokakta bulunan Kur’an Kursu’nun açılışına; İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, Arsuz Kaymakamı Fatih Baysal, Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, İskenderun OSB ve MÜSİAD Hatay Şube Başkanı M. Fatih Tosyalı, AK Parti İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, iş adamları Nuri Üysen, Mehmet Dönmez, Kazım Gökmen, İskenderun’daki camii hocaları ve müezzinleri, Hayırsever Güler ailesinin büyükleri ile birlikte davetliler ve halk topluluğu katıldı.

 

TOSYALI CAMİİ'NİN YAPIMI SÜRÜYOR

Kuran’ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, 2015 yılında temeli atılan binanın mefruşatıyla birlikte bir yıl içinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirildiğini söyledi. Binanın zemin artı üç kat olduğunu bodrum katımdan tüçük bir spor alanı ve cami için abdestlikler olduğunu kaydeden Müftü Taştan, 1350 m2 alan üzerine kurulan Kur’an Kursu’nda 60 erkek öğrencinin eğitim göreceğini vurguladı. Modern Evler’de Tosyalı Holding’in imkanlarıyla yapılan Tosyalı Camii’nin de kubbe safhasına geldiğini ifade eden İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, yine iş adamları Mehmet ve Yusuf Dönmez kardeşler tarafından Kemal Seher Özkan Kız Hafızlık Kursu’nun yanına 12 sınıflık bir ek binanında bitme aşamasına geldiğini müjdeledi. Müftü Taştan, “İlçemizde hizmetlerdeki desteklerini esirgemeyen Kaymakam H. Hasan Özyiğit’e isimsiz kahramanlarımıza, din gönüllüsü kardeşlerimize, kalbi şükranlarımı arz ediyor, Cemil Nezahat Güler Camii’nin ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

İŞADAMLARIMIZ HAYIRLARLA YARIŞIYOR

Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu ise, artık İskenderun’da iş adamlarımızın hayırlarla yarıştığını ifade etti. Bundan büyük mutluluk duyduklarını kaydeden Müftü Kavillioğlu, “Bizlerde elimizden geldiği kadar hayırseverlerimize destek ve katkı sunuyoruz. Bu güzel Kur’an Kursu’nu tamamlayarak ibadete açılmasını sağlayan Güler ailesine yürekten teşekkür ediyor, Kur’an Kursumuzun hayırlara vesile olmasını cenab-ı  Allah’tan niyaz ediyorum” diye konuştu. Törene katılan İskenderun Kaymakamı H. Hasan Özyiğit, yüreği hep hizmet ve hayır için çarpan iş adamlarımızın her zaman yanında ve destekçisi olduklarını belirtti.

 

‘MİLLETİ AYAKTA TUTAN TEMEL UNSUR..’

Cemil-Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu’nu inşa eden Cem Ayakkabıcılık sahibi iş adamı Cem Yusuf Güler ise, Sadaka-i Cariye hükmünde olduğuna inandığı bu hayrı kendisine layık gören ve telkinleri ile kendisine yol gösteren İlçe Müftüsü Mehmet Taştan’a teşekkür etti. Güler konuşmasının devamında, “Cami ve Kur’an Kursu var oldukça minarelerinden ezan sesi duyuldukça bizlerin ve emeği geçenlerinde amel defterine hayırlar yazılmaya devam edecektir. Camiler, fabrikalar ve eğitim kurumları, milletleri ayakta tutan temel unsurlardır. Ticaret ve sanayi memleketimizi maddi açıdan kalkındırırken, camiler ve diğer dini müesseseler de manevi yönden kalkındırır. Bu ikisinden biri eksik olduğunda gelişmemiz ve ilerlememiz, ahlaken olgunlaşmamız mümkün olmayacaktır. Duam odur ki; Rabbimiz bu Cami ve Kur’an Kursumuzun hayırlara vesile olmasını nasip eylesin” diye konuştu.

 

YUSUF GÜLER'E PLAKET

Kaymakam Özyiğit, bu güzel eseri ortaya çıkararak halkımıza bağışlayan iş adamı Cem Yusuf Güler’e teşekkür ederken, ibadete açılacak olan Kur’an Kursu’nun ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi. Konuşmaların ardından Hatay İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu tarafından Cemil Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu’nu ilçemize kazandıran Cem Yusuf Güler’e günün anısına plaket takdim etti. Daha sonra ise, protorol mensupları tarafından kurdelesi kesilen Cemil Nezahat Güler Yatılı Kur’an Kursu ibadete açıldı. Açılışın ardından davetliler, Kur’an Kursu’nu hep birlikte gezdiler. 

 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet