Skip Navigation Links

AB Bakanı Volkan Bozkır’a Emeklinin Sorunu İletti

Bir dizi programa katılmak üzere Hatay’a gelen Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile

AB Bakanı Volkan Bozkır’a Emeklinin Sorunu İletti

Gündem   A+a-

Bir dizi programa katılmak üzere Hatay’a gelen Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile geçtiğimiz hafta içinde Antakya Ottoman Otel’de bir araya geldi. Etkinlik başlangıcında Bakan Volkan Bozkır’la sohbet etme imkanı bulan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan, Bakan Volkan Bozkır’la samimi görüntüler verdi. Başkan Uyan, Bakan Bozkır’a, AB Sürecinde Türkiye emeklilerine yönelik iyileştirmeler olup olmadığını sordu ayrıca İskenderun ve Hatay genelindeki emeklilerin halen ücretsiz seyahat kapsamında olan 60 yaş üstündeki vatandaşların bu haktan halen yaralanamadıklarını ifade etti. AB Bakanı Volkan Bozkır ise İstanbul’da emeklilerin bu haktan yararlandıklarını, konuyu Hatay Valisi Ercan Topaca’ya iletme sözü verdi.

4736 Sayılı Kanun, 60 yaş üstüne hak tanıyor

TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan,  konuyla ilgili olarak ‘Anayasa’nın 10. Maddesi, çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz’ düzenlemesiyle yaşlılar için pozitif ayrımcılık getirmiştir” dedi. Buna istinaden 4736 sayılı kamu kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri Hakkındaki Kanun kapsamında, ücretsiz veya indirimli yolcu taşıma hizmeti verecek toplu taşıma araçlarının belirlenmesi, toplu taşıma hizmetinin kapsamı ve bu hizmetlerden ücretsiz veya indirimli yararlanmaya ilişkin usul ve esasların tespiti amacıyla Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği düzenlendiğini belirten Başkan Uyan, yönetmeliğin 4 mart 2014 tarihli resmi gazetede yayınlandığını belirtti.

Hatay Valisi Ercan Topaca’dan ilgi ve destek bekleniyor İlgili yönetmelikte ücretsiz seyahat hakkından yararlanabilmek için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca ‘Seyahat Kartı’ düzenleneceğinin belirtildiğini dile getiren Mustafa Uyan, mevzuata ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: “Yönetmeliğin 6. maddesi ücretsiz veya indirimli seyahat edecek 60 yaş ve üstü bireyler için nüfus cüzdanı kullanılacağını ayrıca düzenlemektedir. 6. maddenin 2. fıkrasında toplu taşıma araçlarından ücretsiz veya indirimli yararlanma amacıyla 60 yaş üstü bireyler tarafından nüfus cüzdanı ibraz edilmesi halinde ücretsiz veya indirimli seyahat hakkının herhangi bir gerekçe ile engellenemeyeceğini belirtmektedir. Toplu taşıma hizmeti sunan kurum ve kuruluşlar ile belediyeler, ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı kullanılması ile ilgili kolaylaştırıcı tedbirleri alacaklardır. Bu konuyu AB Bakanımız Volkan Bozkır’a ilettiğim gibi tekrardan İskenderun ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanına, çevre ilçe belediyelerine ileteceğini, Hatay Valisi Ercan Topaca’dan da kanun uygulanması yönünde destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet