Skip Navigation Links

Yolbulan Baştuğ, Geleceğin Mühendislerini Ağırladı..

Türkiye’nin en önemli çelik üreticilerinden Yolbulan Baştuğ Metalurji, en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Yolbulan Baştuğ

Yolbulan Baştuğ, Geleceğin Mühendislerini Ağırladı..

Ekonomi   A+a-

 Türkiye’nin en önemli çelik üreticilerinden Yolbulan Baştuğ Metalurji, en önemli sosyal sorumluluk projelerinden olan Yolbulan Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile sadece demir çelik sektörüne değil, tüm iş kolları için hazır ve nitelikli eleman yetişmesini sağlayacak.

50 dönüm arazi üzerinde kurulu, 816 öğrencinin öğrenim göreceği 24 derslikli Yolbulan Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde, 240 öğrenci kapasiteli 60 yatakhane odalı yatılı öğrenci yurdu da bulunuyor.

 
 

Eğitime destek verirken sadece demir çelik sektörüne değil, tüm iş kolları için hazır ve nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçlayan Yolbulan Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, okulu yaptıran hayırsever kuruluş Yolbulan Baştuğ Metalurji tesislerini gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Okulda öğrendikleri teorik bilgileri üretim bantlarında birebir yaşayarak pekiştiren öğrenciler, tesislere ve  kullanılan teknolojiye hayran kaldılar. 

 
 

Yolbulan Baştuğ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 5 öğretmen ve 68 öğrenci fabrikanın çalışma şekli, üretim esasları, çevre hassasiyeti ve sosyal sorumluluk projeleri, çelikhane ve haddehane üretim tesisleri hakkında bilgiler aldı tesislerimizi gezdiler.

Gezinin daha çok eğitim amaçlı olması ve gezi sonrasında öğrencilerin edindiği bilgilerin çok faydalı olduğu gözlemlendi. Merak ve ilgi ile izlenen üretim aşamaları hakkında öğrencilerden gelen sorular yetkililer tarafından yanıtlandı.

 
 

Okul Müdürü Mümin Toprak, mesleki okulların Organize Sanayi Bölgesi içerisinde olmasının kendileri ve öğrencilerine büyük etkisi olduğunu, ilerleyen dönemlerde bu tip eğitim gezilerinin devam edeceğini belirtti.

Yolbulan Baştuğ Metalurji’nin entegre bir geri dönüşüm tesisi olması nedeni ile öğrencilere cevherden demir-çelik üretimi ve hurdadan demir-çelik üretimi arasındaki farkları anlatırken de çevre konusunda hayatlarının sonuna kadar karşılaşacakları konulara değinildi. Öğrencilere ayrıca, atıkların ayrıştırılmasının önemi ve ülke ekonomisine faydaları konusunda çok değerli bilgiler verildi.

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet