Skip Navigation Links

Alevi derneklerinden şok açıklama!!!

Alevi İnanç Önderinin, geçtiğimiz yaz aylarında, çocuklara Alevilik inancıyla ilgili bilgilendirme ve sohbet toplantıları düzenledikleri için, Saman

Gündem   A+a-

Alevi Dernekleri, Hatay’ın Samandağ ilçesinde altı Alevi İnanç Önderinin, geçtiğimiz yaz aylarında, çocuklara Alevilik inancıyla ilgili bilgilendirme ve sohbet toplantıları düzenledikleri için, Samandağ Kaymakamı tarafından savcılığa suç duyurusu yapılarak, mahkemeye sevk edilmeleri nedeniyle ortak bir açıklama yaptılar.
ALEVİ KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA DERNEĞİ (AKAD) –Adana., ALEVİ KÜLTÜRÜNÜ ARAŞTIRMA DERNEĞİ (AKAD) –Hatay/İskenderun. ULVİ DEĞERLER DERNEĞİ – Hatay/Samandağ. KARATAŞ ALEVİLERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ - Adana/Karataş. KARAYUSUFLU SOSYAL VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİ - Adana/ Karayusuflu derneklerinin yaptığı açıklama şöyle:
Bizler, Hak – Muhammed – Ali anlayışı ile, inanç temelleri Kur-an’ı Kerim , Sünneti Nebevi ve Ehli-Beyt öğretisi olan Alevi İslam inancında yurttaşlarız.
Doksan yılına yaklaşan Cumhuriyet idaremizde, Alevi İslam inancı , devlet tarafından görmezlikten gelinmiştir. Devletin içinde bulunduğu dini yapılanmaların tümü , sadece Sünni İslama hizmet eder şekilde düzenlenmiş ve devletin imkanları, Diyanet İşleri Başkanlığı eliyle , bu amaçla kullanılmıştır.
Hepimizin bildiği gibi , hükümetimiz, Alevi yurttaşlarının , içinde bulunduğu maddi ve manevi mağduriyetlerinİ gidermek için, Alevi Çalıştayı kapsamında çalışmalar başlatmıştır.
Ülkemiz insanlarının bütünleşmesine , sosyal barışına , olumlu katkılar sağlayacağına inandığımız Alevi Çalıştayının amacına , sayın Başbakanımızın ve Devlet Bakanı sayın Faruk ÇELİK’in çalıştay vesilesiyle vermiş oldukları beyanlara aykırı bir olayı , bugünlerde Hatay/Samandağ ilçesinde yaşamaktayız.
Yerleşik ahalisinin tamamı Alevi olan Samandağ ilçesinde , altı Alevi İnanç Önderimiz , geçtiğimiz yaz aylarında, çocuklarımıza Alevilik inancıyla ilgili bilgilendirme ve sohbet toplantıları düzenledikleri için, Samandağ Kaymakamı tarafından savcılığa suç duyurusu yapılarak, Alevi İnanç Önderlerimiz mahkemeye sevk edilmiştir.
06.Nisan.2010’da ilk mahkemeleri başlayacak olan Alevi İnanç Önderlerimizin , gönüllü olarak, çocuklarımıza Alevilik inancının esaslarını öğretmeleri, biz Alevi anne - babaların talepleri doğrultusunda olmaktadır. Bu özverili çalışmalarından dolayı, minnet ve şükran borçlu olduğumuz din adamlarımızın , mahkemelere verilerek yargılanmalarını ,yargı yoluyla sindirmeye çalışıp, inancını öğretemez ve öğrenemez hale getirilmesini , Alevi toplumu olarak asla tasvip etmiyor ve esefle karşılıyoruz.
Hükümetimizin amacını kavrayamayan, Alevi Çalıştaylarıyla sağlanmak istenen sosyal barışı , kardeşleşmeyi ve bunun ülkemiz bütünlüğüne katkılarını düşünemeyen yöneticilerimizin olması, ülkemiz açısından talihsizliktir.
Alevi Çalıştayı vesilesiyle, devlet adamlarımız ve konuyla ilgili kişiler tarafından ifade edilen bütün güzel sözlere rağmen , aslolan fiiliyattır.
BİZLER İÇİN , SAMANDAĞ VE BENZERİ OLAYLARIN SONUCU ,HÜKÜMETİMİZİN ALEVİ ÇALIŞTAYI İLE İLGİLİ SAMİMİYETİNİN ÖLÇÜSÜ OLACAKTIR.




 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet