Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Hatay'da 427 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Hatay'ın Samandağ ve merkez Antakya ilçelerinde 427 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hatay'da 427 Bin Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

Gündem   A+a-

Hatay'ın Samandağ ve merkez Antakya ilçelerinde 427 bin uyuşturucu hap ele geçirildi.

Hatay Valisi Ercan Topaca, İl Emniyet Müdürülüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde düzenlediği basın toplantısında, gençleri, toplumu ve insanları tehdit eden uyuşturucuyla mücadele çalışmalarının kesintisiz şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda iki ilçede 427 bin uyuşturucu hap ele geçirildiğini belirten Topaca, şöyle devam etti:

"Son operasyonda Samandağ ilçemizde 322 bin, il merkezinde de 105 bin olmak üzre 427 bin captagon hap ele geçirilmiştir. Bunlar çok kolay gidip elinizle koymuş gibi bulunan malzemeler değil. Parasal değeri de yüksek olduğu için bu işi yapanlar da en az bizim kadar değişik yöntemleri veya saklama usullerini bulmak suretiyle götürmek istemektedirler. Polisimiz, jandarmamız ve diğer birimlerimiz, bu konuda hassas bir çalışma yapıyor. Onlar ne kadar saklasalar da yine bir şekilde bunu bulacak yöntemleri de geliştirmek suretiyle yakalıyoruz. Bunların tamamına yakınının ülkemiz dışına gönderilmek üzere hazırlandığını ve kaynağının da yurt dışı olduğunu biliyoruz.

Yakaladığımız her bir uyuşturucunun çok büyük önemi vardır. Yakalanan her bir birim uyuşturucu, kurtulan bir çocuk, genç demektir. Polisimiz ve jandarmamız, bu düşünceyle çalışmakta. Operasyon kapsamında 9 kişi yakalandı ve bunlardan 5'i cezaevine gönderildi. Bir şüpheli adli kontrol şartıyla, 3 şüpheli de savcılıkça serbest bırakıldı."

"Gece Gündüz Operasyonlarımız ve Çalışmalarımız Devam Ediyor"

Topaca, operasyonda ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin 4 milyon 430 bin lira olduğunu tahmin ettiklerini anlattı.

2015 ve bu yılın ilk 4 ayında güvenlik güçlerinin uyuşturucuyla mücadelesini değerlendiren Topaca, şu bilgileri paylaştı:

"Çocuklarımızı, gençlerimizi bu hastalıktan, illetten kurtarmak için gece gündüz operasyonlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. 2015 yılında uyuşturucu konusunda bin 111 olay meydana gelmiş, bin 699 şüpheli tespit edilmiş ve bu şüphelilerden 245'i cezaevine konulmuştur. Bu kapsamda 13 milyon 314 bin 786 captagon hap, 488 kilogram esrar ve 25 kilogram eroin ele geçirilmiştir. Tabii 13 milyon 314 bin 786 captagon hap, önemli bir miktardır.

Neredeyse Türkiye genelinde yakalanan captagon hap miktarının yüzde ellisinden fazlasına tekabül etmektedir. 2016 yılının ilk 4 aylık döneminde 314 şüpheli tespit edilmiş, bunlardan 65'i cezaevine konulmuştur. Bu kapsamda bir milyon 441 bin captagon hap, 36 kilogram esrar ve 36 bin 298 ecstasy ele geçirilmiştir. 2015 yılında ele geçirilen maddelerin piyasa değerine baktığımız zaman yaklaşık 140 milyon lira civarında olduğunu tahmin ediyoruz."

Topaca, Amanos Dağı'nın farklı bölgelerine Hint keneviri ekilmesinin önlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Basın toplantısına İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Turgay Aras da katıldı.

Haberler com

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş